Smith Communicatie

Haags Sportvoorzitterscongres en Haagse Sportvereniging van het Jaar

Haags Sportvoorzitterscongres en Haagse Sportvereniging van het Jaar

Achtergrond
De eerste editie van het Haags Sportvoorzitterscongres was, onder leiding van dagvoorzitter Kees Jansma, een groot succes. Er waren maar liefst 160 aanwezige sportbestuurders. Zij konden verschillende sessies volgen over onder andere sponsoring, veilig sportklimaat en social media. Aan het einde van de avond vond de prijsuitreiking van de nieuwe sportprijs ‘Haagse Sportvereniging van het Jaar’ plaats door wethouder Karsten Klein. Die Haghe was de winnaar en ontving een oorkonde met daarbij €2500,- voor de vereniging. Quick en HDM waren achtereenvolgend de nummers twee en drie. In totaal hadden 38 sportclubs zich opgegeven voor de prijs.

Aanpak
Smith Communicatie is sinds dit jaar door de Sportadviesraad en de Gemeente Den Haag ingeschakeld voor de organisatie en PR-werkzaamheden van het congres en de prijs. Van het maken van een planning en gedetailleerd draaiboek, tot het schrijven van de teksten voor de uitnodiging en de website en tot het coördineren van de contacten met de locatie (Kyocera Stadion), vormgeving, gemeente en de partij die de ontvangst en registratie heeft geregeld.

Resultaten
De opkomst van het congres lag boven de 80%, dat is een hele goede opkomst. Er waren ruim 160 sportbestuurders aanwezig. Voor de nieuwe sportprijs hadden 38 verenigingen zich opgegeven. Met de PR hebben we qua print een mediawaarde van ruim €28.000,- bereikt.

Geplaatst op 11 december, 2013