Smith Communicatie

Haagse Rode Kruis Gala

Haagse Rode Kruis Gala 2013

Achtergrond
Op donderdag 14 november vond de 26e editie van het Haagse Rode Kruis Gala plaats. Het gala werd georganiseerd om zo het goede werk van de Wijkwinkel voor de meest kwetsbare inwoners van Den Haag te kunnen blijven ondersteunen. Onder leiding van gastheer Willem Post en veilingmeester Junior Zegger werden de 250 aanwezigen getrakteerd op bijzondere optredens, waaronder van Meike van der Veer (The Voice of Holland) en Re-Play.

Aanpak
Smith Communicatie is sinds dit jaar door het Nederlandse Rode Kruis ingeschakeld voor  de organisatie en PR van het Haagse Rode Kruis Gala. De werkzaamheden omvatte naast de planning, begroting en het coördineren van alle betrokken partijen ook het schrijven van persberichten, het opzetten van een nieuwe website en het maken van een gedetailleerd draaiboek. De tijdspanne waarin we het congres georganiseerd hebben, was krap 7 weken.

Resultaten
Naast de enorme opbrengst (€229.200,-) die op de avond opgehaald is voor het werk van de Wijkwinkel, hebben verschillende media aandacht besteed aan het gala. Onder andere een mooi verslag van de avond in het Stan Huijgens Journaal van de Telegraaf en een verslag in het Algemeen Dagblad.

Geplaatst op 11 december, 2013