Interne Communicatie

Media trainingen

Live of niet. Op tv, op de radio of op een podium. In de krant of een magazine. Heeft u uw antwoord klaar als er een journalist voor u staat? Hoe komt u over in de media? Hoe reageert u op vragen of een onverwacht interview verzoek? 

De mediatraining van Smith Communicatie stoomt u helemaal klaar voor omgang met de media. U maakt kennis met de mediawereld, leert uw kernboodschap optimaal te verwoorden en krijgt grip op interviews. Presentatietechnieken, houding, woordkeuze, stemgebruik, cameracontact: het komt allemaal aan bod. Met handige tips & tools. Direct toepasbaar in uw eigen praktijk.

Smith Communicatie biedt verschillende mediatrainingen aan waaronder:

1. Omgaan met de media voor horecabedrijven 
Speciaal voor horecabedrijven ontwikkelde Smith Communicatie een mediatraining ‘Hoe om te gaan met de media’. In de training leert u, hoe u kunt handelen als uw restaurant of hotel onverwacht negatief in de media komt. Via social media is een negatieve boodschap tegenwoordig snel verspreid! Daarnaast krijgt u tips & tools aangereikt om zelf meer free publicity te realiseren.

2. Crisiscommunicatie
De laatste jaren wordt Smith Communicatie geregeld ingezet voor de begeleiding van verandertrajecten. Dit betreft zowel de communicatie rondom faillissementen, reorganisaties en fusies alsmede de communicatie voor bedrijven die (ongevraagd) veel media-aandacht krijgen. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben voor uw omzet en imago. In de training crisiscommunicatie zorgen we dat u goed voorbereid bent en adequaat kunt handelen.

3. Omgaan met de media
Wat is uw kernboodschap, hoe vertelt u het verhaal en welke houding past hierbij? De training “omgaan met de media” is speciaal ontwikkeld om u voor te bereiden op een interview. Tijdens de training maakt u kennis met de wereld van de journalistiek en de verschillende interviewtechnieken die worden gebruikt. Na de training weet u antwoord te geven op moeilijke vragen en behoudt u de regie op ieder interview.

4. Opfriscursus
Bent u zich aan het voorbereiden op een belangrijk interview? Wilt u hiervoor uw kernboodschap helder op papier zetten en nog één keer goed oefenen? Dat kan met één van onze ervaren communicatieadviseurs. Neem direct contact op voor een media opfriscursus. Wij denken graag met u mee.

Al onze mediatrainingen worden op maat gemaakt voor uw bedrijf of branche. Deelnemen aan één van onze mediatrainingen? Of vragen? Neem gerust contact op met Ilse Zandbergen of Leontine Smith via izandbergen@smith-communicatie.nl of 070 361 40 04