Diensten

PR & Communicatie

De Koning Willem I Prijs wordt tweejaarlijks toegekend door de Koning Willem I Stichting, met actieve steun van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie. In het jaar waarin de prijs niet wordt uitgereikt, wordt het zogenoemde ‘Winnaarsdiner’ georganiseerd waar de top van ondernemend Nederland bij aanwezig is. De stichting is in 1958 in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven gelieerde organisaties en De Nederlandsche Bank. Sinds 1958 kent de stichting de prijs toe. Dit jaar konden bedrijven zich ook inschrijven voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. De Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap is de natuurlijke opvolger van het Ei van Columbus. De KWI Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten.

Aanpak

Smith Communicatie verzorgt sinds 2009 de PR en communicatie voor de Koning Willem I Prijs. Smith Communicatie is tevensnauw betrokken geweest bij de organisatie van het Winnaarsdiner in 2009 en 2011. Op het gebied van PR en communicatie is Smith Communicatie verantwoordelijk voor de social media omtrent de Koning Willem I Prijs en het regelen van interviews met de jury en genomineerden. Daarnaast heeft ons bureau de coördinatie en verspreiding van communicatiemiddelen verzorgd, zoals onder andere videoboodschappen van Noud Wellink, Klaas Knot en Bernard Wientjes die gebruikt zijn in de aanmeldingsfase van de Koning Willem I Prijs.

Resultaat

Door de media proactief te benaderen en goede persoonlijke contacten te onderhouden met de media, is de exposure rondom deze nationale Ondernemersprijs groot. Zowel op landelijk als regionaal niveau en in vakgerelateerde bladen, zijn er in de printmedia veel publicaties verschenen die aandacht hebben besteed aan de KWI Prijs, alsmede op de radio en TV. De TROS heeft een uitzending gemaakt over de uitreiking van de prestigieuze prijs en op BNR was een interview te beluisteren met Klaas Knot.