Partijen gaan discussie aan in Sportcampus op 6 maart

 

Op dinsdag 6 maart 2018 vindt het Haagse Sportdebat plaats. In het hart van de Haagse sport, Sportcampus Zuiderpark, debatteren lokale politici over de kansen voor de sport in de collegeperiode 2018 t/m 2022. De avond wordt geleid door presentator en voormalig topsporter Tom van ’t Hek. Niet alleen is er een rol weggelegd voor de aanwezige politici, ook de aanwezigen in de zaal worden actief in het debat betrokken. Inmiddels hebben zes partijen toegezegd deel te nemen aan het debat: CDA, GroenLinks, PvdA, D66, Groep de Mos en Islam Democraten. Verwacht wordt dat meer partijen de komende weken hun aanwezigheid zullen bevestigen. Eenieder die interesse heeft in sport en politiek en graag wil meepraten over het sportbeleid van de komende vier jaar, is uitgenodigd het debat bij te wonen. Aanmelden is verplicht. Ga voor meer informatie naar www.haagssportdebat.nl.

Sportcampus Den Haag Foto Studio Poot Fotografie
Sportcampus Zuiderpark. Foto's: PR.

Den Haag is een echte sportstad met zo’n 11 kilometer kust voor strand- en zeesporten, sportlocaties als De Uithof en The Hague Beach Stadium en grote evenementen als het WK Hockey, het WK Beachvolleybal en de Volvo Ocean Race. Het is dan ook niet voor niets dat Den Haag in 2022 de titel ‘Sportstad van Europa’ mag dragen. Sport staat in Den Haag dan ook hoog op de politieke agenda. Sport is immers niet alleen goed voor de gezondheid, maar dient ook als sociaal bindmiddel. Presentator en voormalig topsporter Tom van ’t Hek: ‘Sport is onmisbaar voor een gezonde samenleving en moet voor iedereen toegankelijk zijn. Hierin is een grote rol weggelegd voor de gemeenteraad. Het is dan ook van groot belang dat raadsleden met elkaar en het publiek in discussie gaan om het sportbeleid te verbeteren en ook in de collegeperiode hoge prioriteit te geven.’

Raadsleden die reeds hebben toegezegd aanwezig te zijn bij het debat zijn onder andere Karsten Klein (CDA), Maarten de Vuijst (GroenLinks), Wilmar Bolhuis (PvdA) en Daniël Scheper (D66). Inmiddels hebben zich ruim 100 bezoekers aangemeld voor het debat. Aanmelden kan nog steeds.

Het Haags Sportdebat is een initiatief van de Adviesraad voor Sport en Stichting Werkgever Sportclubs Den Haag.

Programma: 
19.00 uur Ontvangst
19.45 uur Opening en welkomstwoord
20.00 uur Aanvang debat
21.15 uur Afsluiting met borrel
22.15 uur Einde programma

Locatie:
Sportcampus Zuiderpark
Meester P. Droogleever Fortuynweg 22
2533 SR Den Haag