Dé kans voor bedrijven om zichtbaarheid te vergroten en band met buurt te versterken 

Op zaterdag 24 maart tijdens de Landelijke Opschoondag 2018 slaan het bedrijfsleven, ondernemers en vrijwilligers hun handen ineen om Nederland schoon te maken. Voor bedrijven een uitgelezen kans om hun zichtbaarheid met een originele opruimactie in de omgeving te vergroten en de band met de buurt te versterken. Initiatiefnemer NederlandSchoon organiseert voor de 16e keer deze dag om mensen te stimuleren zwerfafval op te ruimen en daarmee te laten zien dat ze een schone buurt belangrijk vinden. Bedrijven en ondernemers kunnen meedoen met de Landelijke Opschoondag 2018 door zich aan te melden via www.supportervanschoon.nl

Foto Starbucks NederlandSchoon
Bedrijvenactie 2017 in Vondelpark Amsterdam

Tijdens de Landelijke Opschoondag gaan medewerkers van bedrijven in groepen massaal op pad om zwerfafval in de directe omgeving aan te pakken. Het versterkt de band tussen collega’s en er wordt veel plezier beleefd. Medewerkers zijn even uit de werksituatie en zorgen tegelijk voor een schone buurt. Verschillende bedrijven, gemeenten, scholen, verenigingen, buren en vrijwilligers doen -vaak gezamenlijk- mee aan de Landelijke Opschoondag. Voor meer informatie over de Landelijke Opschoondag 2018 zie: www.supportervanschoon.nl.

Over NederlandSchoon

Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. NederlandSchoon werkt daarom al 25 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt niet alleen meer bewustwording, maar ook gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd. Een voorbeeld van deze aanpak is Supporter van Schoon, een landelijk initiatief dat mensen verenigt en activeert om zo een grotere vuist tegen zwerfafval te maken.