Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten zet sporters in het zonnetje

De gehandicapte darter Arie van der Rassel heeft vanmiddag in Theater aan het Spui de Wouter Duinisveld Award, de Haagse sportprijs voor gehandicapten, in ontvangst mogen nemen. De tweevoudig Nederlands kampioen werd niet alleen geroemd om zijn kwaliteiten als topsporter, maar ook om zijn niet aflatende inzet voor de ontwikkeling van paradarts. De prijs werd uitgereikt door sportwethouder Rabin Baldewsingh en Wouter Duinisveld, de triatleet met een donorhart die de prijs in 2016 won en naar wie de prijs vernoemd is. Van der Rassel ontving van de Stichting Haagse Sportprijs voor Gehandicapten, een cheque ter waarde van €1.000. De andere genomineerden waren parasnowboarder Renske van Beek, die de prijs vorig jaar won, en het eerste rolstoelhockeyteam van Haag 88. De Wouter Duinisveld Award is een initiatief van Stichting Haagse Sportprijs voor Gehandicapten. De winnaar en genomineerden vertegenwoordigen alle Haagse sporters met een handicap. Voor meer informatie: http://www.stichtinghsg.nl/

Arie van der Rassel Richard Mulder
Winnaar Arie van der Rassel. Foto: Richard Mulder.

De jury, bestaande uit voorzitter Wouter Duinisveld, sportjournalist Klaas-Jan Droppert en Hans Willink, koos voor Van der Rassel, omdat hij in 2017 rankingkampioen werd bij de paradarters. Deze competitie wordt gespeeld door middel van eendaagse toernooien. Van der Rassel won ze, op één na, allemaal. De paradarter, die niet alleen Nederlands rankingkampioen werd, maar ook tweede tijdens het NK, zal aanstaande zaterdag bovendien zijn opwachting maken tijdens The Hague Disability Darts Invitational, eveneens in Theater aan het Spui. Hier is hij op basis van zijn uitmuntende prestaties tijdens het Bauhaus Dutch Open Darts als derde geplaatst.

Arie van der Rassel: “Deze prijs winnen is een bekroning op mijn werk en dat van het GForce dartteam, waarmee we aandacht creëren voor de paradartsport. Ik had niet verwacht dat ik het zou worden, maar ik hoopte het natuurlijk wel. De afgelopen dagen nam de spanning flink toe. Het is dan ook een onbeschrijfelijk gevoel om mijzelf winnaar van de Wouter Duinisveld Award te mogen noemen.” De andere genomineerden, parasnowboarder Renske van Beek en het eerste rolstoelhockeyteam van Haag 88, ontvingen een cheque ter waarde van €500.

Oeuvreprijs, postume waardering en ADO Den HaaG-Storks

Ook dit jaar werd er een oeuvreprijs uitgereikt. Deze ging naar Grace Reijnaert, die 50 jaar lid is van de stichting Sportbelang SGK en nog steeds meedoet aan tennistoernooien, waaronder de Special Olympics Nationale Spelen en de wintersportvakantie in Obertilliach. “Een ware sportvrouw die de oeuvreprijs wat ons betreft dubbel en dwars verdient,” aldus Sandra van Koningsbrugge, directeur van stichting Sportbelang SGK.

Ook werd er stilgestaan bij Gijs van Wijk van SGK, die op Eerste Kerstdag op 61-jarige leeftijd volkomen onverwacht overleed. Gijs was vooral binnen het G-voetbal in de Haagse regio een bekende. Bij diverse clubs heeft hij zich voor deze tak van de voetbalsport ingezet. Hij was nauw betrokken bij het G-voetbal van HVV Hercules. Als eerbetoon aan alles wat Gijs heeft gedaan voor het G-voetbal in Den Haag zal een geldbedrag van 500 euro worden geschonken aan Hercules, dat – in overleg met de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten – wordt uitgegeven aan het G-voetbal.

Hans Willink reikte namens het jeugdfonds van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten een speciale prijs uit aan Max Caminada. De jonge Caminada is speler van het vorig jaar opgerichte G-voetbalteam van ADO Den Haag: de ADO Den HaaG-Storks. Omdat Caminada op 2 december 2017 tijdens de wedstrijd van dit team in het Cars Jeans Stadion het allereerste doelpunt ooit maakte, krijgt hij 250 euro. Van dit bedrag mag hij na de volgende wedstrijd van de ADO Den HaaG-Storks met zijn teamgenoten een lekker uitgebreid hamburgermenu uitkiezen.

V.l.n.r. Theo Reckman partner Renske van Beek Wouter Duinisveld wethouder Rabin Baldewsingh winnaar Arie van der Rassel Amarildo Jharreeah Shiraz Bandhoe Haag 88 Richard Mulder
V.l.n.r. Theo Reckman (partner Renske van Beek), Wouter Duinisveld, wethouder Rabin Baldewsingh, winnaar Arie van der Rassel, Amarildo Jharreeah, Shiraz Bandhoe (Haag 88). Foto: Richard Mulder.

Editie 2018

Het bestuur roept op om Haagse gehandicapte sporters die in dit kalenderjaar een bijzondere prestatie leveren, te nomineren voor de Wouter Duinisveld Award 2018. Informatie daarover kan worden verkregen op de website www.stichtinghsg.nl.

De tweede editie van de Wouter Duinisveld Award, tevens de derde editie van de Haagse Sportprijs voor Gehandicapten, wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende Funding Partners: Wijnhandel J.P. Alsem, Bakker & Luyt, Caminada, Beachvolleybal Team Nederland, Bergwerff Ten Cate Belastingadviseurs, Caesar Fitness + Spa Resort, De Volharding, De gemeente Den Haag, EYE-C Multimedia, Fysio & Zo, Haeghe Groep, Hofstad Sports, Business & Events, John Stubbe Pres&teert, Museum Beelden aan Zee, Nathalie Nuiten, Paviljoen de Witte, Stichting PowerVrouwen.nl, Rabobank, Redhead Technology, Saurwalt & Partners, Smith Communicatie, The Hague Beach Stadium, Tennisschool Roelant van Boheemen, Twee zonder Stuurman Uitgevers en De Uithof.

Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten

De Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten heeft ten doel om het welzijn en de sociale participatie te bevorderen van Haagse mensen met een handicap of beperking, door het stimuleren van sporten en/of bewegen in de breedste zin. De Stichting HSG wil daartoe zowel ondersteunen en faciliteren, als voorlichten en verbinden. Bovendien reikt de stichting jaarlijks een prijs uit aan iemand die, of een team dat, een opvallende prestatie heeft geleverd in de Haagse gehandicaptensport. Dat kan een sporter zijn, maar ook een vrijwilliger die zich op buitengewone wijze heeft ingezet voor de gehandicaptensport. De Stichting HSG gaat er overigens van uit, dat iedere gehandicapte die aan sport doet, een geweldige prestatie levert.