Onbeperkt070: ‘De verbetering van toegankelijkheid moet aangemoedigd worden’

Team Onbeperkt070, bestaande uit de Hagenaars Ed Boonstoppel, Ferry Rouw en Eric Verbeek, deelde vanochtend pluimen uit aan bedrijfsmanagers van winkels in het centrum, die goed toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Met deze actie wil Onbeperkt070 laten zien dat de stad barst van goede voorbeelden op het gebied van inclusie. Tegelijkertijd vroegen zij aandacht voor de Onbeperkt070-prijs, de Haagse beeldvormingsprijs die goede ideeën en initiatieven op het gebied van toegankelijkheid in Den Haag beloont. Meer informatie over de procedure en inschrijving: www.voorall.nl/onbeperkt070/

Team Onbeperkt070 deelt pluimen uit 3 Esther van der Wallen

Team Onbeperkt in het centrum van Den Haag, v.l.n.r. Ferry Rouw, Eric Verbeek en Ed Boonstoppel.

Over de Onbeperkt070-prijs

De Onbeperkt070-prijs is in 2017 in het leven geroepen om organisaties, ondernemingen en bewoners van de stad te betrekken bij het creëren van een toegankelijker Den Haag voor mensen met een beperking. De Onbeperkt070-prijs wordt uitgereikt aan goede ideeën of initiatieven die de stad toegankelijker maken. Voorbeelden hiervan zijn een dagelijkse vlog over leven met een beperking, een usb-poort op een rolstoel, salsadansen in een rolstoel of indoornavigatie die blinden de weg wijst in grote gebouwen, zoals ziekenhuizen of overheidsgebouwen. De Onbeperkt070-prijs wordt op maandag 19 maart uitgereikt door wethouder Karsten Klein in Hilton The Hague. Ideeën en initiatieven kunnen tot 1 maart worden ingezonden om mee te dingen naar verschillende prijzen, waaronder €7500 ter ondersteuning van de uitvoering of realisatie. Inschrijven is mogelijk tot en met 1 maart 2018. Voorafgaand aan de uitreiking, organiseert Stichting Voorall pop-up experiences door de hele stad om meer aandacht te vestigen op de prijs.

Over Stichting Voorall

Stichting Voorall is een stichting die op 1 oktober 2006 is opgericht om de belangen van Hagenaars met een beperking te behartigen. Stichting Voorall zet zich in voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte in Den Haag.