Politiek Den Haag in discussie over kansrijk ondernemersklimaat 

Op dinsdag 20 maart 2018 organiseren VNO-NCW regio Den Haag, MKB Den Haag en de Mobiliteitsalliantie het ‘Haags Ondernemersdebat’. Het debat zal vanaf 20.00 uur plaatsvinden in het culturele hart van Den Haag; het Koorenhuis. Onder leiding van allround journalist en presentator Elles de Bruin gaan aanwezigen in gesprek over thema’s die ondernemers in Den Haag bezig houden. Inmiddels hebben zeven partijen toegezegd deel te nemen aan het debat. Zo zijn lijsttrekkers van de VVD, CDA, PvdA, GroenLinks, HSP, Partij van de Dieren en Groep de Mos aanwezig. Na afloop gaan de politici samen met de ondernemers om 00.00 uur als eerste hun stem uitbrengen in het stemlokaal in de Boterwaag. Het Haags Ondernemersdebat is onderdeel van De Stad in Debat, een debattenreeks geïnitieerd door de Grote Markt. 

Het Koorenhuis

Bron: het Koorenhuis

Gunstig ondernemersklimaat

Tijdens het Haags Ondernemersdebat in de laatste uren voor de gemeenteraadsverkiezingen gaan lijsttrekkers van de grootste Haagse partijen met elkaar in debat over thema’s die ondernemers in Den Haag bezighouden, zoals binnenstedelijke en interstedelijke bereikbaarheid, werkgelegenheid, duurzaamheid en economie. Voorzitter MKB Den Haag, Kim Schofaerts: ‘‘Het is van groot belang dat lijsttrekkers van politieke partijen in Den Haag in discussie gaan met leden van de betreffende ondernemersclubs uit de regio om de kansen van Haagse ondernemers te bespreken. Dit om de economische groei in Den Haag, die achter blijft bij die van andere steden, te verbeteren en samen een gunstig ondernemersklimaat te creëren.’’

Niet alleen lijsttrekkers van de politieke partijen in de Haagse gemeenteraad gaan in discussie, ook verschillende prominenten, bestuurders en beleidsmakers zijn aanwezig. Het debat is tevens toegankelijk voor leden van VNO-NCW regio Den Haag en MKB Den Haag en relaties van de Mobiliteitsalliantie. Na afloop van het Haags Ondernemersdebat brengen de lijsttrekkers samen met de ondernemers om 00.00 uur als eerste hun stem uit voor de Haagse gemeenteraadsverkiezingen in het stemlokaal op de Grote Markt.