Op donderdag 15 maart wordt de WTC Rotterdam Art Gallery op officiële wijze heropend. Tijdens de heropening is iedereen van harte welkom. Er wordt een nieuwe expositie onthuld met schilderwerken van kunstenaars Ralph Meijgaard, Rolina Nell en Geert Baas. Ook zal de Rotterdamse spoken word-artiest Y.M.P. (Young Mich Poetry) optreden. De Art Gallery wordt heropend door Paul van de Laar, directeur van Museum Rotterdam. Van de Laar maakte een aantal jaar geleden al een aantal programma’s over WTC en kent als historicus het verleden en het belang van het gebouw als geen ander. De expositieruimte is vanaf heden gesitueerd op een prominente plek in de centrale hal van WTC Rotterdam rondom de Rotterdam Hall en beslaat circa 100 strekkende meter expositiewand. Ga voor meer informatie naarhttp://www.wtcrotterdam.nl/nl/node/11/wtc-rotterdam-art-gallery.

Schermafbeelding 2018 03 12 om 13.42.27

Bijschrift: WTC Rotterdam Art Gallery

Met de nieuwe ontwikkelingen binnen het WTC Rotterdam, heeft ook de Art Gallery een nieuwe plek in het gebouw gekregen. Managing Director WTC Rotterdam Angélique van Hienen: ‘Waar de een verborgen parel in het gebouw was, krijgt het op de huidige locatie, direct aan de grote entreeruimte, de aandacht die het verdient.’

Iedere zes weken krijgt de gallery een nieuwe expositie. Momenteel wordt er werk tentoongesteld van kunstenaars die een duidelijke connectie hebben met Rotterdam. Art Gallery Manager Martin Bijl: ‘We leggen niet specifiek nadruk op kunstenaars uit de stad; er wordt werk uit verschillende disciplines en locaties getoond. De opzet is om een breed spectrum van het begrip kunst aan onze bezoekers te bieden.’ Dit keer is dan ook gekozen voor drie schilders met  verschillende schildertechnieken. Zo werkt Geert Baas met acrylverf en gemengde technieken, maakt Rolina Nell gebruik van zelfgemaakte ‘eitempera’ en schildert Ralph Meijgaard met olieverf.

Met de vernieuwing en heropening van de Art Gallery draagt WTC Rotterdam kunst een warm hart toe en profileert het gebouw zich niet alleen als zakelijke, maar ook als culturele facilitator in de stad. Het optreden van de Rotterdamse woordenkunstenaar Y.M.P. is dan ook een voorproefje van wat er met de heropening van de Art Gallery op cultureel gebied nog meer mogelijk is binnen WTC Rotterdam.

Heropening WTC Rotterdam Art Gallery

Datum: donderdag 15 maart 2018
16:30 uur: welkom 
17:00 uur: officiële heropening
17:30 uur: borrel met muziek, hapjes en cocktails
18:30 uur: einde

Openingstijden WTC Rotterdam Art Gallery

De exposities zijn gedurende kantooruren en in weekenden te bezoeken. De gallery is bemand op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak. De kunstwerken zijn tevens te koop.

Bezoekadres

De gallery is te bereiken via de hoofdingang van het WTC aan het Beursplein 37. Na binnenkomst steekt u diagonaal over en vindt u aan uw linkerhand het begin van de gallery en expositie.