Beeldvormingsprijs beloont idee of initiatief dat Den Haag toegankelijker maakt voor mensen met een beperking

Op maandag 19 maart zal in Hilton The Hague de uitreiking van de Onbeperkt070-prijs plaats vinden. Dé beeldvormingsprijs die goede ideeën en initiatieven op het gebied van toegankelijkheid in Den Haag beloont, wordt uitgereikt door wethouder Karsten Klein. Naast de uitreiking, is er ook een kunstexpositie te bezichtigen met werken van mensen met een verstandelijke, lichamelijke of sociaal-emotionele beperking en organisaties die hen kunstzinnige dagbesteding bieden. Paula Udondek neemt de rol van dagvoorzitter op zich. De uitvoering van de Onbeperkt070-prijs is in handen van Stichting Voorall. Meer informatie over de procedure en inschrijving is te vinden op www.voorall.nl/onbeperkt070/.

Onbeperkt070 prijs 2017

Fotobijschrift: Uitreiking Onbeperkt070-prijs 2017 v.l.n.r. Arnout Verzijl, Karsten Klein, winnaar en voorzitter Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten Hans Willink en juryvoorzitter en directeur Studeren en Werken op Maat Bart de Bart. Foto: Valerie Kuypers.

De Onbeperkt070-prijs, die vorig jaar werd gewonnen door Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten, wordt in 2018 voor de tweede keer uitgereikt. Ruim 65 ingezonden ideeën en initiatieven dingen mee naar €7.500 ten behoeve van de uitvoering van het idee. Daarnaast zijn er een aanmoedigingsprijs van €2.500 en een eervolle vermelding te winnen.

Kunsthoek

Speciaal voor de uitreiking van de prijs, is de Kunsthoek gecreëerd in het Atrium van Hilton The Hague. Deze verzameling van kunstwerken zijn gemaakt door mensen met een beperking of organisaties die zich voor hen inzetten, waaronder de Kunstvlieg, Artism, MIAW en Daprpants. Naast schilderijen en beelden, worden er tevens kledingontwerpen tentoongesteld die speciaal ontworpen zijn voor mensen met een beperking. 

Over de Onbeperkt070-prijs

De Onbeperkt070-prijs is in 2017 in het leven geroepen om organisaties, ondernemingen en bewoners van de stad te betrekken bij het creëren van een toegankelijker Den Haag voor mensen met een beperking. De Onbeperkt070-prijs wordt uitgereikt aan goede ideeën of initiatieven die de stad toegankelijker maken. Voorbeelden hiervan zijn een dagelijkse vlog over leven met een beperking, een usb-poort op een rolstoel, salsadansen in een rolstoel of indoornavigatie die blinden de weg wijst in grote gebouwen, zoals ziekenhuizen of overheidsgebouwen.

Over Stichting Voorall

Stichting Voorall is een stichting die op 1 oktober 2006 is opgericht om de belangen van Hagenaars met een beperking te behartigen. Voorall zet zich in voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte in Den Haag.

Uitreiking Onbeperkt070-prijs

Datum: 
Maandag 19 maart 2018

Programma:
14:30 uur:      inloop en kunstexpositie 
15:00 uur:      opening door dagvoorzitter Paula Udondek, bijzonder entertainment en inspirerende gastsprekers
16:00 uur:      pauze
16:30 uur:      uitreiking met wethouder Karsten Klein
17:00 uur:      afsluiting en borrel

Locatie:
Hilton Hotel The Hague
Zeestraat 35
2518 AA Den Haag