100-jarige universiteit decor van nominatieronde prestigieuze ondernemingsprijs.

Op dinsdag 3 april worden de twaalf duurzame bedrijven bekendgemaakt die kans maken op de prestigieuze Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Dit gebeurt op de campus van Wageningen University & Research. De locatiekeuze is niet geheel een verrassing: de universiteit is uitgeroepen tot de meest groene en duurzame universiteit ter wereld en viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. Het programma rondom de bekendmaking staat geheel in het teken van de kracht en toekomst van duurzaam ondernemerschap. De sprekers die aan het woord komen, zijn Rens Buchwaldt, lid van raad van bestuur Wageningen University & Research, Ruud Koornstra, Energiecommissaris van Nederland en Anne-Marie Rakhorst, ondernemer en eigenaar van duurzaamheid.nl. De aanwezige vooraanstaande bedrijven die excelleren op het gebied van duurzaamheid en innovatie en om die reden de officiële nominatie ontvangen, worden deze middag in de belangstelling gezet. Op maandag 28 mei wordt in Nijmegen, European Green Capital 2018, duidelijk welk bedrijf de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap in ontvangst mag nemen. Meer informatie over de Koning Willem I Prijs: www.kw1prijs.nl.

 Campus Wageningen University ResearchBijschrift. Campus Wageningen University & Research

Beloning innovatief en duurzaam ondernemerschap

Onder toeziend oog van bestuursleden van de Koning Willem I Stichting, de Vakjury, de Maatschappij, The Economic Board en verschillende afgevaardigden en belangstellenden, ontvangen twaalf bedrijven een nominatie in het paviljoen van Wageningen University & Research. Het is de vierde keer dat de Plaquette een vast onderdeel is van de Koning Willem I Prijs. Eerdere winnaars zijn Koppert Cress (2016), Coöperatie TexelEnergie U.A. (2014) en Normteq (2012). De Koning Willem I Stichting reikt de prijs tweejaarlijks uit om innovatief en duurzaam ondernemerschap te belonen. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. 

Vakjury

De vakjury, onder leiding van voorzitter Anne-Marie Rakhorst, bestaat uit de volgende dertien leden: dhr. J.C. Bijlsma (MAGMA Publicaties), dhr. ir. R.H. Bossert (Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht onderzoek / Kamer van Koophandel), dhr. R.H.T.H. Koornstra (Tendris), ww. M. van der Heijden (MVO Nederland), dhr. L.W. Lageweg (aanjager en bestuurder, kwartiermaker Transitiecoalitie Voedsel), dhr. dr. ir. H. Nijhuis (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek), mw. prof. dr. H.S.M. Kort (Hogeschool Utrecht - Lectoraat Vraaggestuurde Zorg), dhr. ir. T. Wagenaar MBA, mw. mr. drs. M. Minnesma MBA (Stichting Urgenda), dhr. H. Hollander RA (Hugo Hollander), mw. drs. J.C.W. Vlug (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat), dhr. ing. R.J.P. Baan (Koppert Cress) en prof. dr. L. Vet (Nederlands Instituut voor Ecologie).

European Business Awards for the Environment

De twaalf genomineerden voor de Koning Willem I Plaquette, ontvangen tevens een exclusieve uitnodiging om als Nederlandse afgevaardigden mee te dingen met de tiende editie van de prestigieuze European Business Awards for the Environment. Deze internationale prijs, welke in oktober 2018 worden uitgereikt door de Europese Unie, is bedoeld om ondernemingen te belonen die goed ondernemerschap combineren met eerbied voor het klimaat. De afgelopen twee edities kwamen de winnaars van Nederlandse bodem: in de periode 2014-2015 won Interface The International Business Cooperation Award en in de editie van 2015-2016 ging Fairphone met dezelfde prijs naar huis.

Over de Koning Willem I Prijs & Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap

De Koning Willem I Stichting reikt sinds 1958 tweejaarlijks de Koning Willem I Prijs in de categorieën ‘grootbedrijf’ en ‘mkb’ uit en daarnaast de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Ze vormen de ultieme bekroning op goed ondernemerschap. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. Prof. dr. K.H.W. Knot, president van De Nederlandsche Bank N.V., bekleedt de functie van voorzitter. De onafhankelijke ondernemingsprijzen worden actief gesteund door het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Meer informatie: www.kw1prijs.nl.