Vrijwilligers, bedrijven en sponsoren pakken 1,6 kilometer plastic soep aan op de Landelijke Opschoondag op 24 maart

Op zaterdag 24 maart gaan vanaf 13.00 uur vrijwilligers in samenwerking met bedrijven, sponsoren en de gemeente het zwerfafval langs de Schie-oevers ter hoogte van de Torenlaan in Rotterdam opruimen. Het initiatief vindt plaats op de Landelijke Opschoondag. Het thema van deze zestiende editie ‘één buurt, één missie’ nodigt iedereen uit om een steentje bij te dragen door zwerfafval op te ruimen. Op dit moment hebben al bijna 227 deelnemers zich aangemeld om de 1,6 kilometer oever te bevrijden van zwerfafval. De Opschoonactie ‘Project Schone Schie’ is in 2015 begonnen als een eenmansactie van Rotterdammer Tom Kleyn (projectleider Schone Schie) en uitgegroeid tot een groot succes. Diergaarde Blijdorp en Stichting Zuid-Hollands Landschap, ASN Bank, MKB Brandstof Rotterdam Airport The Hague en vele andere partijen steunen en sponsoren ‘Schone Schie’. Voor meer informatie zie: www.supportervanschoon.nl en www.schoneschie.nl

Project Schone Schie Landelijk Opschoondag 24 maart samen 1.6 km opruimen
Vrijwilligers waaronder ouders en kinderen, bedrijven en sponsoren zetten zich in voor project Schone Schie op de Landelijke Opschoondag.
Bron: isvormgeving

Missie ‘Schone Schie’

De Schie-oevers worden operationeel aangepakt. De oever van de Schie is opgeknipt in stukjes van vijf meter. Het opruimen van zo’n deel kan worden gesteund door een bedrijf. Op die manier was het voor maar liefst 82 ondernemingen mogelijk om door het sponsoren van een strandvlag à € 350,- te laten zien dat ook zij voor een schonere toekomst staan én gaan. De vlag is gemaakt van gerecycled materiaal en wordt vormgegeven in de stijl van de sponsor, zodat hij kan worden hergebruikt. Voor meer informatie en aanmelden zie: www.schoneschie.nl

Locatie en tijd
Torenlaan 100, 3043 BV Rotterdam
Verzamelplaats Tennispark OverdeSchie
Verzamelen: 12.00 uur ophalen schoonmaakpakketten
Start Opschoonactie: 13.00 uur

Datum:
Zaterdag 24 maart 2018
Website: www.schoneschie.nl

Over de Landelijke Opschoondag 2018

Tijdens de Landelijke Opschoondag gaan medewerkers van bedrijven, vrijwilligers, gemeenten, verenigingen, (sport)clubs, scholen en BSO massaal op pad om - vaak gezamenlijk - zwerfafval in de directe omgeving aan te pakken. Het versterkt de band tussen collega’s en er wordt veel plezier beleefd. Medewerkers zijn even uit de werksituatie en zorgen tegelijk voor een schone buurt. Op zaterdag 24 maart wordt het startsein gegeven voor de Landelijke Opschoondag 2018 in Oss. Voor meer informatie over de Landelijke Opschoondag 2018 zie: www.supportervanschoon.nl.

Over NederlandSchoon

Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. NederlandSchoon werkt daarom al 25 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt niet alleen meer bewustwording, maar ook gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd. Een voorbeeld van deze aanpak is Supporter van Schoon, een landelijk initiatief dat mensen verenigt en activeert om zo een grotere vuist tegen zwerfafval te maken. Ga voor meer informatie naar www.nederlandschoon.nl of www.supportervanschoon.nl.