Ruim 5 kilometer waaronder Fortuna Sittard Stadion wordt schoongeveegd

Op zaterdag 24 maart gaan vanaf 14.00 uur enthousiaste medewerkers van McDonald’s restaurant Sittard samen met spelers van Fortuna Sittard, buurtbewoners en omliggende bedrijven de omgeving rondom de Lissabonlaan het Fortuna Sittard Stadion, bedrijvenpark Fortuna én de wielerbaan zwerfafval vrij maken. Het initiatief vindt plaats op de Landelijke Opschoondag. Het thema van deze zestiende editie ‘één buurt, één missie’ nodigt iedereen uit om een steentje bij te dragen door zwerfafval op te ruimen. De deelnemers van de Opschoonactie gaan in totaal 5 kilometer prikken om een bijdrage te leveren aan een zwerfafvalvrije leef-, woon- en werkomgeving. McDonald’s restaurant Sittard wil samen met gasten en omliggende bedrijven het initiatief nemen om Sittard schoon te houden. Voor meer informatie zie: www.supportervanschoon.nl

McDonald s Sittard actieve supporter van schoon

Bron NederlandSchoon

Locatie en tijd

Lissabonlaan 6,
6135 LE Sittard

Verzamelplaats: McDonald’s Sittard
Verzamelen: 14.00 uur ophalen schoonmaakpakketten
Start Opschoonactie: 14.15 uur   

Datum
Zaterdag 24 maart 2018

Voetbalclubs zijn actieve deelnemers

Maar liefst drie voetbalclubs zijn dit jaar actieve supporters van schoon. Naast de opschoonactie in Sittard vegen de spelers van FC Volendam samen met voormalig professioneel voetballer Kees Kwakman, zangeres Monique Smit, de bewoners en lokale middenstand (Deen supermarkt, New York Pizza), de straten rondom het stadion schoon. In Enschede vindt de feestelijke onthulling van voetbalshirts van v.v. Rigtersbleek plaats met het NederlandSchoon-logo.

Over de Landelijke Opschoondag 2018

Tijdens de Landelijke Opschoondag gaan medewerkers van bedrijven, vrijwilligers, gemeenten, verenigingen, (sport)clubs, scholen en BSO massaal op pad om - vaak gezamenlijk - zwerfafval in de directe omgeving aan te pakken. Het versterkt de band tussen collega’s en er wordt veel plezier beleefd. Medewerkers zijn even uit de werksituatie en zorgen tegelijk voor een schone buurt. Op zaterdag 24 maart wordt het startsein gegeven voor de Landelijke Opschoondag 2018 in Oss. Voor meer informatie over de Landelijke Opschoondag 2018 zie: www.supportervanschoon.nl.

Over NederlandSchoon

Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. NederlandSchoon werkt daarom al 25 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt niet alleen meer bewustwording, maar ook gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd. Een voorbeeld van deze aanpak is Supporter van Schoon, een landelijk initiatief dat mensen verenigt en activeert om zo een grotere vuist tegen zwerfafval te maken. Ga voor meer informatie naar www.nederlandschoon.nl of www.supportervanschoon.nl.