Deelnemers bundelen krachten en ontdoen maar liefst 5 kilometer van zwerfafval

Vandaag hebben enthousiaste medewerkers van McDonald’s restaurant Sittard samen met de spits Fin Stokkers van Fortuna Sittard én buurtbewoners ruim 5 kilometer schoongeveegd. De opschoonroute besloeg de Lissabonlaan, het Fortuna Sittard Stadion, bedrijvenpark Fortuna én de wielerbaan. Het initiatief viel samen met de Landelijke Opschoondag. Het thema van deze zestiende editie ‘één buurt, één missie’ nodigde iedereen uit om soortgelijke opschoonacties te organiseren en gezamenlijk zwerfafval op te ruimen. Morgen gaan medewerkers van sportschool Fitland het bedrijventerrein aanpakken. De bedrijven willen samen een goed voorbeeld geven om Sittard schoon te houden. Voor meer informatie zie: www.supportervanschoon.nl

Succesvolle Opschoonactie in Sittard 1 foto

Opschoonactie in Sittard. Foto: Annemieke Kok

Samen voor een schoner Sittard
De deelnemers verzamelden om 14.00 uur bij het McDonald’s restaurant, waar iedereen werd voorzien van een schoonmaakpakket bestaande uit prikkers, vuilniszakken en handschoenen. Gezamenlijk gingen de bedrijven mét de spits en buurtbewoners op pad om Sittard een stukje schoner te maken. Vanuit NederlandSchoon wordt de samenwerking tussen deze uiteenlopende bedrijven toegejuicht. Vincent Breedveld, woordvoerder: “Wij zien graag dat bedrijven samenwerken voor een schonere leef- en werkomgeving, zoals vandaag in Sittard. En dan het liefst een samenwerking die je niet verwacht, zoals deze. Hoe mooi is het als je het bedrijfsterrein waar je samen op werkt, ook gezamenlijk schoon kan houden? Het vormt bovendien een goed voorbeeld voor bezoekers. De Landelijke Opschoondag en soortgelijke initiatieven bieden de kans om samen voor een schonere toekomst te staan.” Nick Willems, Franchisenemer van McDonald’s restaurant Sittard, vult aan: “Afgelopen maand heeft de gemeente een grote schoonmaakactie gehouden rondom het terrein van het Fortuna Sittard Stadion. Net als de gemeente, vinden wij een opgeruimde omgeving erg belangrijk voor onze gasten. Daarom ruimt ons team in Sittard meermaals per dag de omgeving van ons restaurant op. Op Landelijke Opschoondag steken we samen met de buurt en de spitsen van Fortuna Sittard, de handen uit de mouwen om nog eens extra aandacht voor een schone en opgeruimde omgeving te vragen”.

Voetbalclubs zijn actieve Supporters van Schoon
Maar liefst drie voetbalclubs zijn dit jaar actieve Supporters van Schoon. In navolging van de deelname van FC Volendam aan de Landelijke Opschoondag, die ook dit jaar weer meedoen met o.a. voormalig professioneel voetballer Kees Kwakman, medewerkers van de Deen Supermarkt en de New York Pizza én de bewoners, draagt dit jaar Fortuna Sittard ook zijn steentje bij als actieve én sportieve supporter. Jiry Funke, commercieel manager van Fortuna Sittard: “Een schone omgeving, wie wil dat nou niet? Dit is een prachtig initiatief. Wij zetten ons hier dan ook graag voor in met onze spelers. Het plan: de omgeving rondom het stadion schoonmaken en het daarna schoon houden. Daar zijn we natuurlijk allemaal verantwoordelijk voor.” Finn Stokkers, spits van Fortuna Sittard, heeft laten zien dat hij niet alleen goed kan voetballen, maar ook goed kan opruimen.

In Enschede vond eerder deze week de feestelijke onthulling van voetbalshirts van v.v. Rigtersbleek plaats met het Supporter van Schoon-logo.

Over de Landelijke Opschoondag 2018
Tijdens de Landelijke Opschoondag gaan medewerkers van bedrijven, vrijwilligers, gemeenten, verenigingen, (sport)clubs, scholen en BSO massaal op pad om - vaak gezamenlijk - zwerfafval in de directe omgeving aan te pakken. Het versterkt de band tussen collega’s en er wordt veel plezier beleefd. Medewerkers zijn even uit de werksituatie en zorgen tegelijk voor een schone buurt. Het startsein voor de Landelijke Opschoondag 2018 vond plaats in Oss. Voor meer informatie over de Landelijke Opschoondag 2018 zie: www.supportervanschoon.nl.

Over NederlandSchoon
Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. NederlandSchoon werkt daarom al 25 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt niet alleen meer bewustwording, maar ook gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd. Een voorbeeld van deze aanpak is Supporter van Schoon, een landelijk initiatief dat mensen verenigt en activeert om zo een grotere vuist tegen zwerfafval te maken. Ga voor meer informatie naar www.nederlandschoon.nl of www.supportervanschoon.nl.