Scheveningse strand vormt toneel van feestelijke optocht

Vanmiddag stond het Scheveningse strand, ondanks de regen, in het teken van een feestelijke paasparade. Deelnemers paradeerden in uitgedoste kleding inclusief muziek van strandclub WIJ naar het Zwarte Pad en terug. Het bleek een ludieke actie van de organisatie van BonFire Beach Fest om alvast in zomerse sferen te komen. De paasparade werd geïnspireerd door de typische Spaanse optochten om zo een evenement onder de aandacht te brengen. Dit jaar zal het strandseizoen aan de Haagse kust worden ingeluid met BonFire Beach Fest op vrijdag 20 en zaterdag 21 april, een tweedaags cultureel en muzikaal evenement op het strand van Scheveningen. Den Haag wil zich hiermee op de kaart zetten als het ‘Barcelona van Noord-Europa’. Voor meer informatie zie: bonfirebeachfest.com

Bonfire Beach Fest Paasparade Scheveningse strand Bron Bonfire Beach Fest

BonFire Beach Fest brengt de zomer naar het Scheveningse strand tijdens regenachtige paasdagen. Bron: BonFire Beach Fest

Scheveningen ‘on Fire’
Op vrijdag 20 en zaterdag 21 april wordt het Scheveningse strand omgetoverd tot een gratis toegankelijk festivalterrein met een uniek eenmalig vuurdorp en optredens van bands, dj’s en andere acts. Eén van de hoogtepunten van BonFire Beach Fest dit jaar is de sprookjesachtige vuurtuin op het strand van Scheveningen. In deze exclusieve vuurshow maakt het Franse gezelschap Compagnie Carabosse gebruik van grootschalige vuurinstallaties en –objecten. Deze Franse vuurtovenaars nemen bezoekers mee een sprookjesachtige, poëtische wereld in en zetten Scheveningen hiermee letterlijk en figuurlijk in vuur en vlam.

Onderdeel Feest aan Zee
BonFire Beach Fest is onderdeel van de programmering van Feest aan Zee, 200 jaar badplaats Den Haag ~ Scheveningen. In 1818 bouwde Jacobus Pronk het eerste badhuis op Scheveningen. Dit jaar biedt de stad haar inwoners en bezoekers een zee aan festiviteiten. De badplaats staat in de spotlights en de hele stad feest mee met festivals, exposities en voorstellingen. Bekijk het hele programma op feestaanzee.nl.

LUSTR
De organisatie van BonFire Beach Fest is in handen van LUSTR (www.lustr.nl). LUSTR bedenkt en organiseert evenementen die verrassen en verwonderen. Meer informatie over BonFire Beach Fest is te vinden op www.bonfirebeachfest.com. De toegang tot het evenement is gratis.