Verschijning van mysterieuze rode knop verrast winkelend publiek

Afgelopen zaterdag werd het winkelend publiek in de Keizerstraat verrast door een mysterieuze rode knop met tekst ‘druk hier voor €50.000,-‘. Met één druk-op-de-knop werden alle inwoners van Scheveningen-Dorp maar liefst €50.000,- voor de wijk rijker. Scheveningse Emmaly Bruijn (zangeres o.a. bekend van The Voice of Holland) verzorgde de presentatie van de kick-off en nodigde haar buurt bewoners uit om op de knop te drukken. Alle bewoners van Scheveningen-Dorp kunnen vanaf vandaag tot en met 15 mei ideeën ter verbetering van de wijk indienen. Dit kunnen fysieke verbeteringen op straat zijn of verbeteringen op sociaal vlak. Denk hierbij aan meer groen, activiteiten voor ouderen, het aanpakken van een speelplek of het helpen van gezinnen die het moeilijk hebben. Bewoners weten immers zelf het beste wat er nodig is. Meer informatie over het wijkbudget is te vinden op www.denhaag.nl/scheveningen.

Feestelijke kick off wijkbudget Scheveningen Dorp Inwoners verrast door rode knop

Zangeres Emmaly Bruijn nodigt haar buurtbewoners uit om op de rode knop te drukken waarmee het wijkbudget voor Scheveningen-Dorp van start ging. Foto Ronald Speijer

Zeggenschap inwoners Scheveningen-Dorp
De gemeente Den Haag heeft de ambitie gesteld om de invloed, zeggenschap en het eigenaarschap van bewoners op de sociale en fysieke leefbaarheid in hun eigen wijk te vergrotenHet wijkbudget is een bedrag waarmee bewoners zelf actief aan de slag kunnen om hun eigen buurt mooier, beter en prettiger te maken. Het beste idee wordt dit jaar nog uitgevoerd. Emmaly Bruijn is een trotse inwoner van Scheveningen-Dorp en roept op om mee te doen: ”Ik ben een geboren en getogen Scheveningse, dus tuurlijk doe ik mee! Scheveningen-Dorp is een mooi stukje Den Haag waar je als Scheveningse dan ook erg trots op bent. Ik ben benieuwd naar de ideeën die worden ingediend en welk idee uiteindelijk uitgevoerd gaat worden!” 

Meedoen aan wijkbudget Scheveningen-Dorp
Alle inwoners van Scheveningen-Dorp mogen een idee indienen en/óf mee doen aan de stemprocedure. De ideeën kunnen tot en met 15 mei worden ingediend via het online aanmeldformulier op www.denhaag.nl/scheveningen of bij de balie van het Stadsdeelkantoor aan de Scheveningseweg 303. Op 16 mei verschijnen alle ingediende ideeën die aan de voorwaarden voldoen online en kan iedereen in de wijk tot en met 10 juni op zijn favoriete idee stemmen. Deze publieksstem telt voor 50% mee in het oordeel van de jury. De jury beoordeelt alle binnengekomen ideeën op uitvoerbaarheid en wenselijkheid voor de wijk. Tijdens Vlaggetjesdag op 16 juni wordt bekend gemaakt welke ideeën/welk idee het beste zijn/is. Hierna start direct de uitvoering met waar nodig professionele begeleiding vanuit de gemeente.