Strandseizoen 2018 officieel geopend

Afgelopen weekend heeft de tweede editie van de opening van het strandseizoen, het BonFire Beach Fest, 60.000 feestgangers naar de Haagse kust getrokken. De zomerse temperatuur dit weekend vormde de perfecte achtergrond voor het gratis toegankelijke vuurspektakel van het Franse gezelschap Compagnie Carabosse. Tienduizenden mensen genoten twee avonden lang van dit sprookjesachtige tafereel. Strandtenten langs de hele Scheveningse boulevard organiseerden hun openingsfeesten tijdens BonFire Beach Fest op beide avonden. De muziekprogrammering bij de containerstages was goed bezocht en het optreden van Convoi Exceptional op de vrijdagavond vormde een zinderend hoogtepunt.

Feest aan Zee AnneReitsma Fotografie 2
Tweede editie BonFire Beach Fest trekt 60.000 bezoekers. Foto: Anne Reitsma

‘We kijken terug op een bijzonder geslaagde editie. Opvallend was hoe divers en internationaal het publiek was. Daarnaast zorgde het fantastische weer voor grote drukte, maar de sfeer bleef steeds heel erg gemoedelijk en alles verliep probleemloos. Het is als organisator fijn te merken dat onze internationale programmering, het Franse vuurtheatergezelschap Compagnie Carabosse, zo’n trekpleister was! Bandjes, DJ’s, een salsaparty en BonFire cocktails in de strandpaviljoens maakten het feest helemaal af. Het strand is geopend, we hopen dat veel bezoekers nog vaak terugkeren op Scheveningen de komende maanden.’, aldus Annemarie Goedvolk van de organisatie.

Onderdeel Feest aan Zee
BonFire Beach Fest is onderdeel van de programmering van Feest aan Zee, 200 jaar badplaats Den Haag ~ Scheveningen. In 1818 bouwde Jacobus Pronk het eerste badhuis op Scheveningen. Dit jaar biedt de stad haar inwoners en bezoekers een zee aan festiviteiten. De badplaats staat in de spotlights en de hele stad feest mee met festivals, exposities en voorstellingen. Bekijk het hele programma op feestaanzee.nl.

LUSTR
De organisatie van BonFire Beach Fest is in handen van LUSTR (www.lustr.nl). LUSTR bedenkt en organiseert evenementen die verrassen en verwonderen. Meer informatie over BonFire Beach Fest is te vinden op www.bonfirebeachfest.com. BonFire Beach Fest is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag.