Haagse mondhygiëniste Annelien van der Wijk: ‘Iedereen heeft recht op een mooi gebit’

Op woensdag 16 mei vindt European Gum Health Day plaats, een dag waarop in Europa aandacht wordt gevraagd voor het belang van een goed gebit. De Haagse mondhygiëniste Annelien van der Wijk stelt gedurende deze dag haar praktijk open voor een gratis tandvlees-spreekuur. ‘Tandvleesontstekingen komen helaas veel te vaak voor. Patiënten lopen er soms veel te lang mee rond, wat grote gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Zo is er bij een ernstige vorm van tandvleesontsteking, ook wel parodontitis genoemd, kans op loszittende tanden.’ Van der Wijk is als zelfstandig mondhygiëniste net begonnen bij de nieuw geopende tandartspraktijk Breitner Tandartsen in het Benoordenhout, maar heeft er al twintig jaar ervaring opzitten bij verschillende Haagse tandartspraktijken. Met een open huis wil de specialiste op European Gum Health Day goede gebitsverzorging voor iedereen toegankelijk maken.

Annelien van der Wijk Foto Yvette Koedam 1
Bijschrift: Mondhygiëniste Annelien van der Wijk houdt op woensdag 16 mei gratis ‘tandvleesspreekuur’. Foto: Yvette Koedam

Annelien van der Wijk: ‘Een gezond gebit is niet alleen belangrijk voor je algehele gezondheid, maar ook voor je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Veel patiënten durven bij tandvleesklachten de stap naar de tandarts niet te maken: de angst die zij voelen is nog altijd heel groot. Ik wil dat gevoel wegnemen zodra ze door de deur stappen. Het belangrijkste is dat mijn patiënten zich bij mij in de stoel op hun gemak voelen en naar buiten stappen met een glimlach én wat meer kennis over hoe ze die glimlach kunnen onderhouden. Bij de gratis tandvleescheck krijgt de patiënt niet alleen te horen hoe het met het tandvlees gesteld is, maar ook hoe de symptomen van ontstekingen kunnen worden bestreden en voorkomen. Omdat gezond tandvlees van groot belang is voor de gezondheid, kan iedereen er op European Gum Health Day langkomen voor een gratis tandvleescheck. Iedereen heeft immers recht op een mooi gebit.’ Wie zijn tandvlees wil laten controleren, is op 16 mei tussen 10:00 uur en 12:00 uur welkom bij Breitner Tandartsen, Breitnerlaan 301 in Den Haag.

Over European Gum Health Day
Op woensdag 16 mei wordt met European Gum Health Day aandacht gevraagd voor tandvleesontsteking, oftewel parodontitis, en de gevolgen ervan voor onze gezondheid. In het ergste geval kunnen tanden en kiezen los gaan staan of uitvallen. European Gum Health Day is een initiatief van de Europese Vereniging voor Parodontologie (EFP), opdat mensen zich bewust worden van het belang van een gezonde mond. Daartoe kan men het tandvlees op woensdag 16 mei gratis laten screenen bij diverse paro-, mondhygiënisten- en tandartspraktijken. Daar wordt bovendien voorlichting en uitleg gegeven over de staat van het tandvlees en de ernst van een eventuele aandoening. Meer informatie: www.nvvp.org.