HortiHeroes verbindt internationale industrie met innovatief talent

Op woensdag 9 mei vindt de tweede editie van de HortiHeroes Arena plaats in World Horti Center in Naaldwijk. Met dit inspiratie- en netwerkevent wil initiatiefnemer HortiHeroes ondernemingen helpen om binnen de glastuinbouwsector op grote schaal te vernieuwen door hen te inspireren en in contact te brengen met young professionals, startups en bedrijven uit andere sectoren. Sprekers zijn Judy Schnitger-Zwinkels, Head of Corporate Communications bij het wereldwijd bekende voedingsmiddelenbedrijf Nestlé en Daan Weddepohl, CEO en oprichter van het succesvolle deelplatform Peerby. De HortiHeroes Arena is een maandelijks terugkerend evenement, dat World Horti Center op de kaart zet als epicentrum op het gebied van innovatie binnen de food- & flowerindustrie. Om dit te realiseren ontving HortiHeroes vorig jaar van het bedrijfsleven nog een som van 1 miljoen ter investering. De export van bloemen en planten vanuit Nederland is dit jaar goed voor 6 miljard euro; de export van landbouwgoederen in het algemeen zelfs voor 91,7 miljard. Nederland is daarmee dan ook een van de grootste handelspartners in de wereldwijde bloemen- en plantengroothandel. Voor meer informatie zie: www.hortiheroes.com.

HortiHeroes Arena Maria van der Valk
Foto: de eerste HortiHeroes Arena met presentator Rutger Mollee. Foto: Maria van der Valk

Inspireren en netwerken
In deze veranderende maatschappij is het van groot belang dat bestaande bedrijven blijven innoveren en ontwikkelen en techniek omarmen. Desh Ramnath, oprichter van HortiHeroes: ‘Hier in Nederland zitten enorm veel grote ondernemingen die op wereldniveau opereren. Juist zij moeten openstaan voor alle technologische en maatschappelijke veranderingen om relevant te blijven. Tijdens de HortiHeroes Arena vertellen inspirerende sprekers hoe zij gestopt zijn met dat wat niet werkt en dit ingeruild hebben tegen dat wat wél werkt. De vorige editie was een groot succes. Naast inspirerende presentaties van sprekers, zorgden we er ook voor dat de aanwezigen met elkaar in contact gebracht werden dankzij een netwerkapp en twee zogenaamde ‘koppelaars’. Hierdoor zijn waardevolle contacten gelegd. Deze lijn willen we voortzetten in de komende edities.’

Succesverhalen en businessmodellen
HortiHeroes heeft voor deze editie van de HortiHeroes Arena twee ondernemers uitgenodigd om hun succesverhaal te delen en aan te tonen dat succes voor iedereen binnen handbereik is. Zo vertelt Judy Schnitger-Zwinkels van Nestlé hoe de tuinbouwsector zou kunnen opereren als een multinational met de input van en samenwerking met startups. Ook licht ze toe hoe transparantie en authenticiteit centraal staan bij het veroveren van de wereld. Daan Weddepohl van Peerby vertelt hoe hij een radicaal, maar economisch en duurzaam businessmodel bedacht als start-up en daarmee de eerste stap richting een deeleconomie zette. Dankzij het online platform Peerby huren inmiddels honderden buren elkaars spullen.

Tijd:
16:00 uur: ontvangst
16:30 uur: start programma
18:00 uur: netwerken & borrel

Locatie:
World Horti Center Europa
12672 ZX, Naaldwijk

Over HortiHeroes
HortiHeroes verbindt de food- & flowerindustrie met startups, bedrijven, studenten en young professionals uit verschillende sectoren. Bestaande bedrijven komen samen en maken kennis met nieuwe businessmodellen, terwijl interne talenten middels trainingen opgeleid worden op het gebied van ondernemerschap en het aantrekken van nieuwe doelgroepen. De drie peilers, HortiHeroes Arena, Hortiheroes Academy en HortiHeroes Startup, zorgen voor de verbinding tussen professionals die nodig is om de food- & flowerindustrie impact te laten maken op wereldniveau.