Nederland wordt internationale innovatiehub voor zorgvernieuwing

In navolging van de ICT&health conferentie in januari, het afsluitende evenement van de tweede nationale e-healthweek, vindt op vrijdag 22 juni de ICT&health World Conference plaats in World Forum The Hague. De internationale conferentie helpt zorgorganisaties op weg om het gat te dichten tussen innoveren en implementatie en (inter)nationale innovatienetwerken uit te bouwen. Ook zet het evenement Nederland op de kaart als dé internationale innovatiehub voor zorgvernieuwing, met talloze keynotes, breakoutsessies en netwerkmogelijkheden. Voormalig politica Lea Bouwmeester is dagvoorzitter van het evenement. Meer informatie: www.icthealth.nl.

ICT health Conference
Bijschrift: Op vrijdag 22 juni vindt de ICT&health World Conference plaats in World Forum The Hague. Foto: ICT&health.

Nederland herbergt op het gebied van zorginnovatie steeds meer initiatieven. Zo ging afgelopen maart het National e-health Living Lab (NeLL) van start dat de werking van alle 325.000 gezondheids-apps inzichtelijk wil maken. Ook met regelgeving loopt Nederland voorop. Zo wordt vanaf juli 2018 de veiligheid van implantaten verbeterd door verplichte end-to-end registratie. Ondanks de vele initiatieven, blijft opschalen in het complexe ecosysteem van de zorgsector echter een uitdaging. Een uitdaging die we nu aan moeten gaan, zo stelde secretaris-generaal Erik Gerritsen van VWS tijdens de ICT&health conferentie in januari. Op 22 juni biedt het vervolgevenement, de ICT&health World Conference in Den Haag, een (inter)nationaal podium om de uitdagingen en kansen voor opschalen van e-health en andere digitale zorgtoepassingen voor het voetlicht te brengen.

Uitbouwen onderlinge innovatienetwerken
‘Hier laat Nederland zien wat we als land en als internationale verbinder te bieden hebben,’ stelt Tom Xhofleer, founder van ICT&health. ‘De conferentie biedt overheden, zorgprofessionals, ontwikkelaars, kennis- en onderzoeksinstituten extra handvatten om de implementatie van innovaties te bewerkstelligen.’ De ICT&health Word Conference op 22 juni dient ook als kick-off om Nederland als mondiaal centrum van zorgtechnologie en innovatie op de kaart te zetten. Den Haag als locatie is geen toeval. Tom Xhofleer: ‘Den Haag werkt actief aan het verbinden en samenbrengen van partijen bij zorginnovatie en opschaling en kijkt over de stadsgrenzen heen. Onze gedeelde ambitie, de mooie faciliteiten in het World Forum en de internationale uitstraling van Den Haag als stad van Vrede, Recht en Veiligheid maken het de perfecte locatie voor de conferentie.’

Nationaal en internationaal sprekersprogramma
De conferentie heeft een economisch en maatschappelijk doel en bevat daarom een stevig sprekersprogramma, diepgaande sidesessies en een innovatieplein. Daar tonen nationale én internationale organisaties hun vindingen en toegevoegde waarde. Verder zijn er talloze netwerkmogelijkheden, worden samenwerkingen en investeringen aangewakkerd en krijgen internationale partners te zien welke kennis en mogelijkheden er zijn om zich in Nederland te vestigen en te ontwikkelen. Tot de bezoekers behoren onder andere overheden, bestuurders, wetenschappers, medisch specialisten, zorgprofessionals, patiënten, innovatieleiders, universiteiten, startups, scale-ups en bedrijven uit alle sectoren van de gezondheidszorg en het sociale ondernemerschap.

Datum:                      
Vrijdag 22 juni 2018

Locatie:                     
World Forum The Hague

Openingstijden:         
Van 10:00 uur tot 22:00 uur

Entree:                     
Gratis

Over ICT&health
ICT&health is een onafhankelijk platform, dat in samenspraak met een Redactieraad van zorgprofessionals off- en online kennis deelt. De raad bestaat uit overheidsbeleidsmakers, zorgbestuurders, toezichthouders, belangenorganisaties, medici, zorgprofessionals, patiënten, wetenschappers, onderwijsinstituten, onderzoekers, ontwikkelaars en CEO’s van gerespecteerde leveranciers. ICT&health wordt geraadpleegd door bestuur en raad van toezicht van ziekenhuizen en klinieken, medici, zorgprofessionals, ervaringsdeskundigen, hoofden inkoop/financiën /investeringen/ ICT, overheid, gemeentes en zorggerelateerde bedrijven en ontwikkelaars. Ga voor meer informatie naar: www.icthealth.nl