Crowdfundplatform financiert 16 miljoen euro in vier jaar tijd

Horeca Crowdfunding Nederland heeft in de afgelopen 4 jaar maar liefst 16 miljoen euro gefinancierd voor in totaal ruim 100 horecazaken. Bekende horecazaken danken hun financiering aan het platform zoals onder andere La Cubanita, Proeflokaal Bregje, Dudok, WokToGo en 2-sterren restaurant Tribeca. Het succes van de funding is het resultaat van verschillende factoren. Zo onderhoudt Horeca Crowdfunding Nederland een persoonlijke relatie met alle leningnemers, die op professioneel niveau met raad en daad worden bijgestaan door horeca-adviseurs. Ook worden alle ondernemingen kritisch getoetst en gemonitord, en treft het platform preventieve maatregelen om eventuele achterstallige betalingsverplichtingen te dekken. Met het financieren van de 100e horecaonderneming, heeft Horeca Crowdfunding Nederland een bijzondere mijlpaal bereikt. Als verbindende factor tussen horecaondernemers en investeerders, is Horeca Crowdfunding het enige platform in Nederland dat zich enkel en alleen richt op het crowdfunden van horecazaken. Voor meer informatie:horecacrowdfunding.nl/

100
Bron: Horeca Crowdfunding

Keimpe Tuinenga (Managing Partner) is blij met 100 succesvolle financieringen: ‘Deze mijlpaal is het bewijs dat onze aanpak werkt. Persoonlijk contact met en tussen de ondernemers en investeerders is cruciaal voor een succesvol resultaat. Hierdoor verloopt het proces niet alleen soepeler; ook kunnen eventuele problemen sneller gesignaleerd worden. We ontvangen dagelijks veel aanvragen, die stuk voor stuk uitgebreid getoetst worden. Het ingediende ondernemingsplan, inclusief financiële prognoses, wordt beoordeeld door doorgewinterde experts uit de horecabranche.

Onderscheidend vermogen
Tot op heden zijn al meer dan 4000 investeerders aangesloten bij Horeca Crowdfunding Nederland. Door een horecaondernemer voorafgaand aan publicatie en financiering een hoofdelijke aansprakelijkheid te laten tekenen, maakt Horeca Crowdfunding Nederland investeren veilig. Daarbij is het rendement zeer goed, met marginale default. Elk project voorafgaand grondig getoetst door horeca-adviseurs en onderworpen aan tussentijdse monitoring. Gemiddeld wordt er per horecazaak € 165.000 opgehaald. Voor inzicht in de statistieken van Horeca Crowdfunding klik hier.

Over Horeca Crowdfunding
Horeca Crowdfunding Nederland is één van de 50 platforms met een AFM-ontheffing en één van de acht platforms die deel uitmaken van de branchevereniging Nederland Crowdfunding. Horeca Crowdfunding Nederland is het enige lid dat zich uitsluitend richt op het crowdfunden van horecaondernemingen.