HISWA-bedrijven bieden gezinnen dag vol watersport en -recreatie

Om gezinnen in Nederland te bewegen vaker gebruik te maken van watersport en -recreatie, werd vandaag bij De Kaag Watersport Academy het startschot gegeven van de landelijke Welkom op het water-actie voor jonge gezinnen. Hiervoor verbindt HISWA Vereniging de komende maanden gezinnen en watersportorganisaties uit alle twaalf provincies met elkaar. Geert Dijks, directeur van initiatiefnemer HISWA Vereniging – brancheorganisatie van de watersport- trakteerde het eerste gezin op een dag op het water. De familie De Mooij uit de provincie Zuid-Holland mocht onder andere meevaren op een botter en een speedboot én kreeg zeilles. Gezinnen die graag een gratis dag op het water willen ervaren en de mogelijkheden van watersport en -recreatie willen ontdekken, kunnen zich aanmelden via www.welkomophetwater.nl.

HISWA
Onderschrift: Directeur van HISWA Vereniging Geert Dijks verwelkomt familie De Mooij voor het eerst op het water. Foto: Ronald Speijer. 

Geert Dijks, directeur HISWA Vereniging: ‘Welkom op het water heeft als doel zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor de watersport en meer uren op het water te laten doorbrengen. Uit onderzoek is gebleken dat er meer Nederlanders zijn die willen watersporten, dan dat er watersporters zijn. De campagne laat zien hoeveel mogelijkheden er zijn, hoe toegankelijk watersport en -recreatie eigenlijk zijn én zet de watersport in volle breedte op de kaart. Wij bieden jonge gezinnen de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe leuk het is op én rond het water.’Hennie de Mooij, moeder van Matthijs (15) en Emma (14): ‘Wij zijn als gezin nooit samen het water opgegaan. We zijn verrast dat er zoveel mogelijk is op het gebied van watersport en dat je bijvoorbeeld helemaal geen vaarbewijs nodig hebt om met een motorboot te varen. We hebben genoten vandaag. We gaan het water zeker vaker opzoeken.’

Geef je op voor een dag op het water
Gezinnen uit alle provincies kunnen zich opgeven voor een dag op het water bij een van de vele HISWA-bedrijven. Zij kunnen kiezen uit verschillende activiteiten, waaronder motorboot varen, surfen, suppen, waterskiën, kanoën, zeilen of meevaren op een zeilcruise. Ben jij of ken jij een gezin dat een mooie dag op het water verdient? Ga naar www.welkomophetwater.nl voor aanmelding en meer informatie.

Over Welkom op het water
Welkom op het water is een nationale campagne, powered by HISWA Vereniging, met als doel zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor de watersport en meer uren het water op te krijgen. Uitwaaien met een kite op zee, sloepvaren door de prachtige grachten, zeilen op een van de vele meren of misschien wel varen op een rib over de rivieren: het is allemaal mogelijk in Nederland. Watersport is er voor jong en oud, voor beginners en gevorderde watersporters. Nederland is bovendien een écht watersportland met sporters die internationaal aan de top staan. Gedurende de Welkom op het water-campagne voor jonge gezinnen, wordt er in iedere provincie een familie geselecteerd die in een nabij gelegen waterrecreatiegebied een dag op het water aangeboden krijgt door een HISWA-bedrijf. De Welkom op het water-campagne is internationaal toonaangevend en staat dan ook als voorbeeld in de ICOMIA Guide. ICOMIA is de internationale koepel voor brancheorganisaties in de watersport.

Over HISWA Vereniging
HISWA Vereniging is de brancheorganisatie voor ondernemers in jachtbouw- en watersportindustrie. De non-profitorganisatie telt zo'n 800 leden, die tweederde van de omzet en werkgelegenheid in de sector vertegenwoordigen. De activiteiten van HISWA Vereniging hebben als doel de leden bij hun bedrijfsvoering te ondersteunen. Zo kunnen leden terecht voor juridisch advies of raad inzake personeelsmanagement, arbo, vergunningen en milieu. Ook behartigt HISWA Vereniging de belangen van de watersportindustrie op internationaal, Europees, nationaal en regionaal niveau en biedt zij oplossingen en initiatieven op het gebied van uiteenlopende zaken als nautische infrastructuur, watersportpromotie, fiscale zaken en sociaal beleid.