Ruim 350 gasten genoten van bereiding ‘international flavours of herring’ tijdens Haagse Haring Party 

De Haagse Haring Party bij Crowne Plaza Den Haag – Promenade was een groot culinair succes. Burgemeester Pauline Krikke, Haagse singer-songwriter Tim Akkerman en de meer dan 350 aanwezige Haagse ondernemers, expats en ambassadeurs genoten van de rijke variatie van haring. Naast haring op traditionele wijze, stond haring sushi, tartaar van haring en asperge salade met haring op het menu. Burgemeester Pauline Krikke ontving het eervolle haringvaatje van de Haagse Haring Party dankzij haar inzet om Den Haag internationaal op de kaart te zetten. Crowne Plaza Den Haag – Promenade benadrukt met de Haagse Haring Party haar internationale karakter op topniveau en de verbintenis met Den Haag als internationale stad aan zee. De bereiding van haring op internationale wijze staat in lijn met Brasserie Brut International Flavours en de Promenade Food Festivals, beiden onderdeel van Crowne Plaza Den Haag – Promenade. 

image 2018 06 21
Burgemeester Pauline Krikke ontvangt haringvaatje van Patrick Aarsman, General Manager Crowne Plaza Den Haag - Promenade ©Ronald Speijer

Patrick Aarsman, General Manager Crowne Plaza Den Haag – Promenade, is trots om met de Haagse Haring Party het internationale karakter van de stad én het hotel te benadrukken: “Samen met de stad delen wij de ambitie om Den Haag te positioneren als topbestemming voor internationale congressen en evenementen. De Haagse Haring Party bewijst wederom een prachtige toevoeging te zijn aan ons internationaal palet. Samen met alle aanwezigen hebben we genoten van Hollandse tradities in combinatie met internationale keukens. Onze keukenbrigade zit volop inspiratie dankzij de kennis die op wordt gedaan tijdens de vele bezoeken van internationale chefs. Ons concept is helder: de internationale keuken, naar de meest internationale stad van Nederland brengen.”Het haringvaatje van de Haagse Haring Party werd uitgereikt aan burgemeester Pauline Krikke: “Ik heb met plezier het haringvaatje in ontvangst genomen. De afgelopen week was ik al veel op Scheveningen om de komst van de Hollandse Nieuwe te vieren. Met Vlaggetjesdag als traditioneel hoogtepunt natuurlijk. Het binnenhalen en eten van de Hollandse Nieuwe is een traditie waar Den Haag terecht trots op is. Hartstikke leuk dat dit ook gedeeld wordt met de internationale gemeenschap in onze stad. Tijdens de Haagse Haring Party merk je dat de banden tussen Haagse ondernemers, ambassadeurs en expats goed zijn. Dat is belangrijk voor onze internationale stad van vrede en recht,” aldus burgemeester Pauline Krikke.

Over Promenade Food Festivals
Crowne Plaza Den Haag – Promenade organiseert iedere maand de Promenade Food Festival waarbij gasten genieten van culinaire hoogstandjes uit het buitenland. Iedere maand ontvangt de keukenbrigade van Brasserie Brut International Flavours onder leiding van Sido de Brabander een gerenommeerde chef uit het buitenland. Samen met de desbetreffende ambassade krijgen deze de mogelijkheid om hun land en gastronomie met authentieke keuken te presenteren. De beste gerechten en cocktails blijven op de menukaart van restaurant Brut. Dit jaar waren eerder succesvolle edities met onder andere de ambassades van Cuba, Peru en Israël en kijken ze uit naar onder andere Vietnam, Mexico en Italië.

Over Crowne Plaza Den Haag – Promenade 
Het vijfsterrenhotel Crowne Plaza Den Haag – Promenade ligt tussen het strand van Scheveningen en het centrum van koninklijk Den Haag. Het naastgelegen Van Stolkpark zorgt voor een oase van rust en groen rond het hotel. Het hotel heeft 178 hotelkamers, 9 vergaderzalen, Brasserie Brut International Flavours en 900m2 wellness onder het hotel. Hotelgasten maken gratis gebruik van het zwembad, de fitness en sauna van de Promenade Healthclub & Spa. Crowne Plaza Den Haag – Promenade is onderdeel van Apollo Hotels. Voor meer informatie: https://www.apollohotels.nl/apollo-hotel-den-haag-promenade/