‘No Plastic = Fantastic’ centraal tijdens eerste WTC MeetUp!

Tijdens de succesvolle eerste editie van de WTC MeetUp! in WTC The Hague ondertekenden Haagse ondernemers en de gemeente Den Haag een intentieverklaring om gezamenlijk restafval te verminderen. WTC The Hague slaat samen met de Green Business Club Beatrixkwartier de handen in een en streeft om voor eind 2019 de eerste stappen te maken om dit proces in gang te zetten. Onder begeleiding van Volvo Ocean Race-finalist Simeon Tienpont tekenden o.a. directeuren van WTC The Hague, RVO, MN, PostNL, Jacobs, FMO, Innovation Quarter, Belastingdienst, Bouwinvest en The Hague Business Agency de overeenkomst. Uit onderzoek blijkt dat in Nederland 60 miljoen kilo afval per jaar wordt weggegooid waarmee 73 miljoen euro aan grondstoffen wordt verspild. Maar liefst 20% van dit afval is afkomstig van kantoren. 

Bedrijfsleven Beatrixkwartier gemeente Den Haag en WTC The Hague gaan restafval verminderen Gerrit Vermeulen
Foto: Bedrijfsleven Beatrixkwartier, gemeente Den Haag en WTC The Hague gaan restafval verminderen © Gerrit Vermeulen

Managing Director Eveline Steenbergen opende de eerste editie van de WTC Meet Up! waarna ‘The Makers’ Arjen van ’t Klooster (Voorzitter Green Business Club Beatrixkwartier), Roy van Baarsen (The Great Bubble Barrier) en Simeon Tienpont (Nederlandse zeiler team AkzoNobel, finalist Volvo Ocean Race) een toelichting gaven over het reduceren van (plastic)vervuiling. Vervolgens werd door verschillende bedrijven uit het Beatrixkwartier, hét business district van Den Haag, een intentieverklaring getekend met als doel om voor eind 2019 een eerste stap te maken om restafval te verminderen.  

Over WTC MeetUp!
WTC MeetUp! is een nieuwe reeks netwerkbijeenkomsten, bedacht om ondernemers en professionals in en om het WTC The Hague samen te brengen en te inspireren. Het event wordt georganiseerd door de WTC The Hague International Business Club. Meet The Makers, het inspirerende programma dat vooraf gaat aan deze netwerkmomenten, geeft inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie, business, wetenschap en de samenleving. Door de inzichten van verschillende makers met het bedrijfsleven te delen, wil WTC The Hague kennis- en inspiratie-overdacht in het business district van Den Haag stimuleren. 

Over World Trade Center The Hague:
World Trade Center The Hague is de centrale ontmoetingsplek voor zowel het regionale als het internationale bedrijfsleven in de regio Haaglanden. Naast de kantoor- en congresfaciliteiten, voorziet WTC The Hague in zaken als een viersterrenhotel, appartementen, restaurants, supermarkt, kinderopvang, fitness met wellness, een schoonheidssalon, een art gallery en een international business club. In het gebouw zijn diverse toonaangevende instanties op het gebied van internationale handelsbevordering gevestigd. Kortom: ‘work - meet - leisure - connect, all under one roof’. Meer informatie: www.wtcthehague.com 

Over de Green Business Club Beatrixkwartier
GBC Beatrixkwartier legt een verbinding tussen het bedrijfsleven, overheden, bewoners, onderwijsinstellingen en andere organisaties om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en duurzame projecten op en voor het Beatrixkwartier te initiëren, stimuleren, ondersteunen en realiseren. Meer informatie: www.greenbusinessclub.nl/beatrixkwartier