Twee Nederlandse tieners worden Wereldkampioen karten in Brazilië: Robert de Haan (12 jaar) en Senna van Walstijn (15 jaar)

Meest succesvolle WK ooit voor Team The Netherlands bij Rotax Grand Finals


Afgelopen weekend stonden maar liefst 5 Nederlandse karters op het internationale podium bij het WK Karten, de Rotax Grand Finals in Brazilië. Robert de Haan, 12 jaar uit Eerbeek, werd Wereldkampioen in de Max Junior klasse. De 15-jarige Senna van Walstijn uit Amsterdam werd Wereldkampioen in de Max Senior Klasse. Beide coureurs hadden hun WK tickets gewonnen door hun goede prestaties tijdens het Nederlands Kampioenschap Karten van Chrono Karting. Aan het WK Karten deden in totaal 360 coureurs mee, kampioenen uit maar liefst 70 landen. Senna en Robert wonnen elk in een deelnemersveld van 72 rijders. Naast de 2 wereldkampioenen waren er nog drie andere podiumplaatsen voor Nederlandse karters: Dani van Ruiten werd 2e in de MiniMax klasse, Mitchell van Dijk werd 3e in de MicroMax klasse en Mike van Vugt werd 3e in de Max Junior klasse. Hiermee is dit het meest succesvolle WK ooit voor Team The Netherlands. Alle winnaars worden aanstaande zaterdag 8 december om 20:00 uur feestelijk gehuldigd in Venray.


Wereldkampioen Senna van Walstijn (rechterfoto). Fotograaf: FM-Images

Het Max Verstappen effect
“Met Max Verstappen in de Formule 1 is de kartsport in Nederland enorm populair en dat begint nu zijn vruchten af te werpen!”, aldus een trotse Gaby van de Burgt, organisator van NK Chrono Karting. “Nog nooit eerder was de Nederlandse afvaardiging tijdens een WK Karten zo succesvol als dit jaar. Inmiddels zijn er in Nederland honderden kartlicentiehouders, waarvan een groot deel graag in de voetsporen van Max Verstappen wil treden.” 

Wereldkampioenen
De 12-jarige Robert de Haan uit Eerbeek (Gelderland) is afgelopen weekend Wereldkampioen Karten geworden in Brazilië. Hij heeft zijn ticket voor deze Rotax Grand Finals gewonnen tijdens het NK Karten van Chrono Karting, waar hij afgelopen seizoen 1e werd bij de rookies in de Max Junior Klasse en 2e in de algemene Max Junior Klasse. Robert kwam uit voor het CRG Holland team onder leiding van Dennis de Bruin. Zoals bij vele karters is Max Verstappen zijn grote voorbeeld. Robert komt op vrijdag 7 december om 12:15 uur aan op Schiphol waar hij als kersverse Wereldkampioen feestelijk zal worden onthaald door familie en vrienden.


Wereldkampioenen Robert de Haan. Fotograaf: FM-Images

Senna van Walstijn is de tweede Wereldkampioen Karten die Nederland nu rijk is. Het 15-jarige talent uit Amsterdam werd dit jaar niet alleen Nederlands Kampioen in de Max Senior klasse bij Chrono Karting, maar ook Bmc kampioen in de Belgische Max Challenge, beiden in zijn Parolin kart. Hij rijdt al vanaf z’n 6e en kwam uit voor het SP Tuning team onder leiding van Stan Pex. Tijdens het WK Karten in Brazilië, waar hij werd ondersteund door een oud-monteur van Max Verstappen, was hij maar liefst 72 rijders de baas. PodiumplaatsenNaast de twee wereldkampioenen waren er nog 3 andere jonge Nederlanders die uitzonderlijk goed hebben gepresteerd tijdens het WK in Brazilië. Zij pakten alle drie het internationale podium. Zo werd de 11- jarige Dani van Ruiten uit Tegelen tweede in de MiniMax, de 9-jarige Mitchell van Dijk uit Harderwijk derde in de MicroMax en de 14-jarige Mike van Vugt uit Wognum derde in de Max Junior Klasse.

Officiële huldiging
Op zaterdag 8 december om 20:00 worden de twee wereldkampioen en alle bekerwinnaars officieel gehuldigd in Venray. Deze huldiging is gratis toegankelijk voor geïnteresseerden.
Locatie: Zaal 7, Maasheseweg 80, 5804 AD Venray.