Maar liefst 60 belangeloos ingebrachte kunstwerken geveild voor het goede doel

Tijdens de finissage van de tentoonstelling ‘Beweegredenen’ in Pulchri Studio zijn gisteren maar liefst 60 kunstwerken geveild voor het goede doel. De opbrengst van €10.170 komt geheel ten goede aan een schaatshulpmiddel waarmee ernstig gehandicapte kinderen kunnen schaatsen. Tientallen kunstenaars brachten hiervoor geheel belangeloos werken in. Naast tweedimensionale stukken, gingen ook beelden onder de hamer van gerenommeerde sculpturisten Eppe de Haan, Kim Kroes, Loek Bos en Marijke Gémessy. De veiling vond plaats onder leiding van Peter Meefout van het veilinghuis Venduehuis der Notarissen. Er werd geen opgeld gevraagd.
Veiling beweegredenen Richard Mulder

Bijschrift: Louter blije gezichten bij de organisatie, bestaande uit, van links naar rechts: Frans de Leef, Yvonne van Kuijk, Michael Toorop (alledrie van Pulchri Studio), Hans Willink (voorzitter van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten) en veilingmeester Peter Meefout. Foto: Richard Mulder

Schaatshulpmiddelen bij de Uithof

Het schaatshulpmiddel is een initiatief van Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten en werd ontwikkeld door studenten van de Haagse Hogeschool. Met de opbrengst van de tentoonstelling en veiling hopen de initiatiefnemers de introductie van twintig hulpmiddelen bij Sporttainment Center De Uithof in Den Haag mede te kunnen financieren. De fabricage, assemblage en verzending van de schaatshulpmiddelen gaat naar verwachting zo’n €2000 per stuk kosten. 

Meehelpen aan realisatieDe veiling gemist, maar toch meehelpen aan de realisatie van dit schaatshulpmiddel? Maak dan uw bijdrage over op NL31 RABO 0172 9256 65 t.n.v. de Stichting HSG onder vermelding van Beweegredenen. Elk bedrag draagt bij aan het geluk van gehandicapte kinderen.


Veiling beweegredenen 2 Richard Mulder

Bijschrift: De veiling in volle gang, met links veilingmeester Peter Meefout en rechtsvoor Noud Kradolfer (kind uit de doelgroep van het schaatshulpmiddel, die zelf ook een schilderij had gemaakt voor de veiling) met zijn moeder Froukje van den Berg. Foto: Richard Mulder