Spectaculaire patisserie sluit Horecava 2019 af

Het team van Hotel Okura, bestaande uit Amy Kotterer (22) uit Amsterdam en Rick van der Drift (21), is vandaag tweede geworden tijdens The Dobla Pastry Battle, die gehouden werd op de Horecava. Deze wedstrijd met patisserie van het hoogste niveau wordt jaarlijks in binnen- en buitenland georganiseerd door Dobla, wereldwijde speler op het gebied van chocoladedecoraties. Het deelnemersveld bestond uit zeven teams van gerenommeerde chefs en patissiers en hun leerlingen, vanuit heel het land. Tineke Hendrikse en David de Jong van Culinair Centrum Beverwijk gingen er met de winst vandoor. Het thema dat tijdens de drie rondes centraal stond was ‘All time favorites’. De teams moesten in de wedstrijdkeukens van Gastronomisch Gilde hun moderne versie van een Charlotte Russe-taart en klassieke friandises maken, en kregen tot slot een BlackBox-opdracht. Na het optellen van de jurybeoordelingen per ronde, had het team uit Beverwijk de meeste punten. Ze winnen daarmee o.a. de kampioensbelt en € 2.500,-. 


Amy en Rick omhelzen elkaar wanneer bekend wordt dat ze de tweede prijs in de wacht hebben gesleept. Foto: Dobla/Paul Rozenbeek

Winnaar
De jury bestond uit drie gerenommeerde vakmensen: Adriaan van Haarlem, Michel Willaume en Jeroen Goossens, winnaar van The Dobla Pastry Battle 2018. Naast winnaars Tineke Hendrikse en David de Jong en het team van Hotel Okura, eindigden Anika van der Veen uit Peize en Stephanie van Sonderen uit Wijchen op de derde plaats.

"Waar sommige teams uitblonken in één bepaalde opdracht, waren Tineke en David de hele wedstrijd stabiel. Zij hebben bewezen dat je in een wedstrijd als deze geen grote fouten kan maken en bij elke opdracht goed moet scoren. Ze wisten bovendien grote indruk te maken met de Blackbox-opdracht; hun tarte tartin kreeg bijna een 'perfect score'", aldus de jury.

Amy Kotterer"Rick en ik zijn dolblij en verrast met onze tweede plaats! De eerste ronde, de taart, ging niet helemaal zoals gepland maar gelukkig konden we ons herpakken en laten zien wat we konden. De jury was heel enthousiast over onze friandises en tarte tartin waardoor we alsnog zijn opgeklommen tot het podium. Geweldig om in zo'n sterk deelnemersveld tweede te worden!"


Amy en Rick geconcentreerd aan het werk. Foto: Dobla/Paul Rozenbeek

Meer aandacht voor patisserie
Harm Jansen, van Dobla: “Vorig jaar organiseerden we The Dobla Pastry Battle voor het eerst in Nederland. Ook dit jaar zijn we weer onder de indruk van de bijzondere creaties en verbluffende smaakcombinaties. Een moderne twist geven aan een klassiek dessert kan op vele manieren, dat vergt creativiteit. Wij als Dobla waren zeer onder de indruk van het talent en de gepresenteerde desserts. Patisserie krijgt niet altijd de aandacht die het verdient, maar vandaag hebben we het weer in de terechte spotlight gezet!”

De deelnemers aan The Dobla Pastry Battle 2019 waren niet de minsten. De zeven teams bestonden uit Alberto van de Water en Lisa Weber (De Polderei, Anna Paulowna), Amy Kotterer en Rick van der Drift (Hotel Okura, Amsterdam), Anika van der Veen en Stephanie van Sonderen (Bakkerij Albertema, Peize & Sanadome, Nijmegen), Ruben van Trigt en Bram Wakker (Tops’s Edelgebak, Bilthoven), Sebastiaan Kikkert en Mark Jonker (La Grande Brasserie Bodon, Amsterdam), Tineke Hendrikse en David de Jong (Culinair Centrum Beverwijk) en Wouter Westerhof en Matthijs van de Tuin (Hotel Theater Figi, Zeist).

Over Dobla
Dobla is in 1950 in Nederland opgericht als een klein familiebedrijf. Inmiddels is het een wereldwijde speler op het gebied van chocoladedecoraties en staat het garant voor top-patisserie. Het bedrijf onderscheidt zich met een uniek en innovatief assortiment handgemaakte chocoladedecoraties. Tegenwoordig heeft Dobla meer dan 450 mensen in dienst en staan er fabrieken en kantoren in België, Vietnam en de Verenigde Staten met daarnaast een verkoopkantoor in Hong Kong. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Dobla is actief in meer dan 60 landen wereldwijd. Meer informatie: www.dobla.com.