Dobla’s Nature Range compleet met chocolade-oester

Op de eerste dag van de Sirha, de gerenommeerde vakbeurs voor horeca en catering in Lyon, heeft chocoladedecoratie-specialist Dobla het internationale publiek verrast met een chocolade-oester. Met de lancering van deze nieuwe ‘All-Time-Favorite’ die niet van echt te onderscheiden is, is Dobla’s Nature Range compleet. Geserveerd uit een opvallende oesterbar verrassen de Europese topchefs van Dobla de beursbezoekers met visueel spectaculaire en verleidelijke presentaties en proeverijen. De ‘Chocolate Oyster Bar’ op de Sirha kan nog tot en met woensdag 30 januari worden bezocht. Ga voor meer informatie over Dobla naar www.dobla.com.


Dobla verrast Sirha-bezoekers in Lyon met opvallende ‘Chocolate Oyster Bar’. © Paul Rozenbeek

Een van de vele variaties op de chocolade-oester is de ‘Hierbas de las Dunas’-oester. Chef Maurits van der Vooren gebruikt de gelijknamige kruidenlikeur om een granité te creëren die het perfecte ingrediënt vormt voor de afwerking van het frisse oesterdessert. Deze techniek geeft de oester een pure en zoet-zoute smaak. Het dessert wordt geserveerd met een crème van dille en een vers kruidentuintje. De finishing touch is Dobla’s parel van chocolade.De chocolade-oester
Geïnspireerd door de alom geliefde zeevruchtklassieker, presenteert Dobla een nieuwe iconische All-Time-Favorite: de chocolade-oester. De oester is een unieke toevoeging aan de Nature Range en geïnspireerd door de schoonheid van de natuur. Hoewel de oesters net echt lijken, zijn deze gemaakt van verleidelijke chocolade en volledig eetbaar, van schaal tot parel. De enthousiaste Dobla-chefs demonstreren tijdens de Sirha de talloze zoete én hartige wijzen waarop de oester kan worden geserveerd. Het chefteam bestaat uit de Nederlanders Bart de Gans en Maurits van der Vooren, de Brit Graham Mairs en de uit Frankrijk afkomstige Michel Willaume. 

Dobla’s Nature Range
In 2017 introduceerde Dobla de Nature Range, een collectie handgemaakte chocoladecoraties, geïnspireerd door de natuur. Elke chocoladedecoratie is net zo mooi en imperfect als de natuur zelf, maar toch verrassend vertrouwd. De decoraties van de Nature Range bieden de finishing touch voor elk dessert, gebak of andere zoete delicatesse.

Over Dobla
Dobla is in 1950 in Nederland opgericht als een klein familiebedrijf. Inmiddels is het een wereldwijde speler op het gebied van chocoladedecoraties en staat het garant voor top-patisserie. Het bedrijf onderscheid zich met een uniek en innovatief assortiment handgemaakte chocoladedecoraties. Tegenwoordig heeft Dobla meer dan 450 mensen in dienst en staan er fabrieken en kantoren in België, Vietnam en de Verenigde Staten met daarnaast een verkoopkantoor in Hong Kong. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Dobla is actief in meer dan 60 landen wereldwijd. Dobla is ook lid van de Coup du Monde de la Pâtisserie (World Pastry Cup), de meest prestigieuze patisseriewedstrijd ter wereld, welke plaatsvindt tijdens Sirha. Meer informatie: www.dobla.com.