SUP AWAY Heerenveen organiseert opschoonactie in het kader van de Landelijke Opschoondag van NederlandSchoon

Op vrijdag 22 maart, World Water Day, organiseert SUP AWAY Heerenveen in samenwerking met SUPcleanup een grootschalige actie om de grachten van Heerenveen zwerfafvalvrij te maken: de ‘SUPporter van Schoon Heerenveen-tocht’. De organisatie roept inwoners van Heerenveen en omstreken op om de handen uit de mouwen te steken en mee te doen, of de suppers vanaf de kant aan te komen moedigen. Het startsein van de supactie wordt gegeven door o.a. Carlos Platier Luna (winnaar Expeditie Robinson 2017), topsporter Rianne de Vries (shorttrackster) en Peter de Vries (centrummanager Heerenveen en voormalig marathonschaatser). De opschoonactie wordt georganiseerd in het kader van de Landelijke Opschoondag die op 23 maart voor de 17e keer plaatsvindt. Hierbij worden door heel Nederland ruim 2000 opschoonacties georganiseerd waar jaarlijks meer dan 125.000 mensen aan meedoen. Aanmelden voor de supactie door de Heerenveense grachten of een andere opschoonactie doorgeven voor de Landelijke Opschoondag 2019 kan via www.supportervanschoon.nl.


Bijschrift: de Heerenveense grachten staan op 22 maart volledig in het teken van de ‘SUPporter van Schoon Heerenveen-tocht’. Foto: Annemieke Kok.

SUP AWAY Heerenveen roept inwoners op om vrijdag 22 maart de grachten al suppend zwerfafvalvrij te maken of suppers vanaf de kant aan te moedigen. Suppen staat voor ‘Stand Up Paddling’. Hierbij beweegt de ‘supper’ zich staand op een surfboard voort door middel van een peddel. Het is een van de meest populaire watersporten van dit moment. Het startschot van de ‘SUPporter van Schoon Heerenveen-tocht’ wordt om 9.30 uur gegeven in het Amelius van Oenemapark. Inmiddels hebben de eerste drie bekende Heerenveense topsporters aangegeven graag aanwezig te zijn. De totale route duurt ongeveer 90 minuten.


Foto: Annemieke Kok.

Over NederlandSchoon
Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. NederlandSchoon werkt daarom al 25 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt niet alleen meer bewustwording, maar ook gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd. Een voorbeeld van deze aanpak is Supporter van Schoon, een landelijk initiatief dat mensen verenigt en activeert om zo een grotere vuist tegen zwerfafval te maken. Ga voor meer informatie naar www.nederlandschoon.nl of www.supportervanschoon.nl.