Doe mee aan deze grootschalige opschoonactie in het kader van de Landelijke Opschoondag

Op zaterdag 23 maart wordt voor de zevende keer een grootschalige opschoonactie georganiseerd om de Breevaart e.o. zwerfafvalvrij te maken. Vanaf verzamelpunt de Wethouder Venteweg 99A in Gouda leiden diverse routes tussen Gouda en Reeuwijk langs het water waar veel afval ophoopt, zoals bij het Reeuwijks Verlaat. De opschoonactie wordt georganiseerd in het kader van de 17e editie van de Landelijke Opschoondag. Tijdens de Landelijke Opschoondag worden door heel Nederland ruim 3000 opschoonacties georganiseerd waar jaarlijks ruim 140.000 mensen aan meedoen. Aanmelden voor deze actie kan bij initiatiefneemster Jolien Verheul via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Andere opschoonacties aandragen voor de Landelijke Opschoondag 2019 is mogelijk via www.supportervanschoon.nl


Oproep Gouwenaars en Reeuwijkers voor zwerfafvalvrij maken Breevaart e.o.

Helene van Zutphen (directeur NederlandSchoon) ziet het aantal aanmeldingen voor de Landelijke Opschoondag jaarlijks stijgen: “Ook dit jaar hebben we weer duizenden aanmeldingen binnengekregen voor de Landelijke Opschoondag. Het is geweldig om te zien hoe de betrokkenheid stijgt en deelnemers zich massaal inzetten om de buitenruimte zwerfafvalvrij te maken. Ook deze actie rondom het opschonen van de Breevaart is een prachtig voorbeeld van hoe mooie initiatieven door de jaren heen kunnen uitgroeien tot tradities, waarbij iedereen de handen uit de mouwen steekt.”

Initiatiefneemster Jolien Verheul roept Gouwenaars en Reeuwijkers op zich aan te sluiten bij de opschoonactie. “De Breevaart is een schitterend stukje water dat Reeuwijk en Gouda met elkaar verbindt. Om ervoor te zorgen dat we hier in de lente weer optimaal kunnen genieten, roepen we bewoners op om zich aan te sluiten bij deze opschoonactie, die niet alleen nodig, maar ook heel gezellig is.”

Praktische informatie
Locatie: de Wethouder Venteweg nr. 99A in Gouda
Start actie: 14:00 uur
Einde actie: 16:00 – 16:30 uur

Landelijke Opschoondag 2019
Op 23 maart is het Landelijke Opschoondag. Tijdens de Landelijke Opschoondag 2019 slaan het bedrijfsleven, buurtbewoners, ondernemers en vrijwilligers hun handen ineen om Nederland schoon te maken. Voor iedereen een uitgelezen kans om het geadopteerde stukje schoongebied een extra beurt te geven of een opschoonactie in de buurt te organiseren. Initiatiefnemer NederlandSchoon organiseert voor de 17e keer deze dag om mensen te stimuleren zwerfafval op te ruimen en daarmee te laten zien dat ze een schone buurt belangrijk vinden. Iedereen kan meedoen door een opschoonactie te organiseren of aan te sluiten bij een bestaande actie via www.supportervanschoon.nl.