Verschillende buitenroutes per kano, sup en boot zwerfafvalvrij in het kader van de Landelijke Opschoondag

Zo’n 50 deelnemers slaan op 23 maart tussen 13.00 en 17.00 de handen ineen om de Vinkeveense plassen per kano, sup of motorbootje vrij te maken van zwerfafval. Ook wordt er langs wandel- en fietsroutes afval ‘gejut’. De deelnemers krijgen eerst uitleg en enkele voorbeeldroutes om te zorgen dat het gebied goed gedekt wordt. De opschoonactie wordt georganiseerd in het kader van de 17e editie van de Landelijke Opschoondag. Tijdens de Landelijke Opschoondag worden door heel Nederland ruim 3000 opschoonacties georganiseerd waar jaarlijks ruim 140.000 mensen aan meedoen. Aanmelden voor de actie in Vinkeveen of een andere opschoonactie aandragen voor de Landelijke Opschoondag 2019 kan via www.supportervanschoon.nl.


Grootschalige actie om Vinkeveense plassen schoon te jutten op 23 maart. Bron: Watersportcentrum Vinkeveen Haven

Initiatiefnemer Meryl van Vliet van Watersportcentrum Vinkeveen Haven kijkt uit naar de jutactie: “Ik ben blij dat er zoveel mensen bereid zijn om aan de slag te gaan om de Vinkeveense plassen weer helemaal schoon te maken. Er is zelfs een deelnemer in een rolstoel die vanuit zijn boot zwerfafval helpt opvissen. Ook zijn er verschillende bedrijven betrokken bij de actie, waaronder restaurant Het Voordek, Zeilschool Vinkeveen en Klinkhamer Watersport. Door samen te werken kunnen we ervoor zorgen dat we helemaal klaar zijn voor de lente, en dus het vaar-, vis- en zwemseizoen.”


Bron: Watersportcentrum Vinkeveen Haven

Landelijke Opschoondag 2019
Op 23 maart is het Landelijke Opschoondag. Tijdens de Landelijke Opschoondag 2019 slaan het bedrijfsleven, buurtbewoners, ondernemers en vrijwilligers hun handen ineen om Nederland schoon te maken. Voor iedereen een uitgelezen kans om het geadopteerde stukje schoongebied een extra beurt te geven of een opschoonactie in de buurt te organiseren. Initiatiefnemer NederlandSchoon organiseert voor de 17e keer deze dag om mensen te stimuleren zwerfafval op te ruimen en daarmee te laten zien dat ze een schone buurt belangrijk vinden. Iedereen kan meedoen door een opschoonactie te organiseren of aan te sluiten bij een bestaande actie via www.supportervanschoon.nl

Over NederlandSchoon
Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. NederlandSchoon werkt daarom al 25 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt niet alleen meer bewustwording, maar ook gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd. Een voorbeeld van deze aanpak is Supporter van Schoon, een landelijk initiatief dat mensen verenigt en activeert om zo een grotere vuist tegen zwerfafval te maken. Ga voor meer informatie naar www.nederlandschoon.nl of www.supportervanschoon.nl.