‘Onbeperkt Gastvrij’ op de Lange Vijverberg aan de Hofvijver

Voorbijgangers op de Lange Vijverberg in Den Haag werden vanmorgen verrast met een bijzondere high tea: zij kregen thee en hapjes aangeboden in een rolstoel. Het bleek te gaan om een ludieke actie van Stichting Voorall die de start markeert van de inschrijvingsperiode voor de Onbeperkt070-prijs. Door voorbijgangers uit te nodigen aan te schuiven bij deze ‘rollende high tea’, werd het thema van dit jaar uitgedragen: ‘Onbeperkt Gastvrij’. Op 14 juni 2019 wordt de Onbeperkt070-prijs uitgereikt aan het beste initiatief of idee dat Den Haag toegankelijker maakt voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte. Voorall roept Hagenaars op massaal goede ideeën te delen of mooie initiatieven aan te dragen (vóór 20 mei 2019) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het winnende idee of initiatief ontvangt €7.500; de tweede plaats krijgt de aanmoedigingsprijs ter waarde van €2.500. Meer informatie over de procedure en inschrijving is te vinden op www.onbeperkt070.nl.


Bijschrift: Ferry Rouw (links) nodigt voorbijgangers op de Lange Vijverberg vanuit zijn rolstoel uit aan te schuiven bij zijn rolstoel-hightea. Foto: Ronald Speijer.

Onbeperkt gastvrij: je welkom voelen in de stad
Als internationale stad van vrede en recht staat Den Haag als geen ander open voor haar bewoners en bezoekers. Met het oog op de Invictus Games én de Special Olympics Nationale Spelen die in 2020 in de stad georganiseerd worden, streeft Onbeperkt070 dit jaar naar onbeperkte gastvrijheid. In het kader van het thema ‘Onbeperkt Gastvrij’, nodigde rolstoelgebruiker Ferry Rouw voorbijgangers op het Korte Voorhout uit aan te schuiven bij zijn rolstoel-hightea. “Niet alleen wilden we opvallen door een hightea te organiseren op het iconische Haagse Korte Voorhout, ook wilden we de dialoog aangaan met voorbijgangers. Door hen uit te nodigen, maar wel plaats te laten nemen in een rolstoel, maken we hen bewust van het belang van een gastvrije én toegankelijke stad”, aldus projectleider Kim Hameete.

Wim Carabain, directeur van Stichting Voorall, licht toe: “Voor Voorall heeft gastvrijheid meerdere betekenissen. Wij willen dat zowel Hagenaars met een beperking als de mensen met een beperking die Den Haag bezoeken gastvrij worden ontvangen. Dit betekent dat zij zich zonder obstakels kunnen verplaatsen. Den Haag heeft voor het verbeteren van de toegankelijkheid van de stad al veel gedaan, maar er valt ook nog veel te verbeteren. Om de gemeente daarbij te helpen gaan we dit jaar wederom op zoek naar voorbeelden en ideeën om de toegankelijkheid verder te verbeteren.”.

Oproep aan alle Hagenaars: help mee de stad gastvrijer te maken
Stichting Voorall roept alle Hagenaren op om mooie initiatieven en ideeën op het gebied van een toegankelijker en gastvrijer Den Haag aan te dragen, klein én groot. Deze kunnen tot en met maandag 20 mei worden ingediend via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een vakjury, bestaande uit zowel afgevaardigden van verschillende organisaties als cliëntvertegenwoordigers en ervaringsdeskundigen, beoordeelt de genomineerden en kiest vervolgens de beste inzendingen uit. Op 14 juni wordt in Hilton The Hague bekendgemaakt welk initiatief de Onbeperkt070-prijs wint en €7.500 ontvangt ter ondersteuning van het idee of initiatief. Daarnaast ontvangt de runner up de aanmoedigingsprijs met een ondersteunend bedrag van €2.500 en wordt er een officiële eervolle vermelding uitgereikt. Vorig jaar ging de prijs naar het idee om in de Sportcampus Zuiderpark de Mobilitheek te openen, waar mensen met een beperking beweeg- en sporthulpmiddelen kunnen lenen.


Foto: Ronald Speijer.

Over Voorall
Voorall is een stichting die de belangen van Hagenaars met een beperking behartigt. Voorall werkt voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte in Den Haag; voor de organisaties die zich sterk maken voor hun belangen, maar ook voor degenen die zich daarbij niet hebben aangesloten. Ga voor meer informatie naar www.voorall.nl.