Deelnemers opschoonacties Rotterdam beloond met voetbalclinic Feyenoord-trainers

Justin Bijlow en Bart Nieuwkoop gaven vandaag in aanwezigheid van wethouder en locoburgemeester van Rotterdam Bert Wijbenga de officiële aftrap van de 17e editie van de Landelijke Opschoondag. Dit gebeurde op het Pijnackerplein in Rotterdam met een grootschalige opschoonactie. Deelnemers van de actie kregen na inlevering van een volle zak met zwerfafval een stempelkaart. Met een volle kaart konden zij ter plekke voetbalclinics volgen van Feyenoord-trainers in samenwerking met de Feyenoord Soccer School. In heel Nederland zijn vandaag tienduizenden mensen op de been om zwerfafval op te ruimen. Voor meer informatie over de Landelijke Opschoondag 2019 zie: www.supportervanschoon.nl.


Van links naar rechts op de achtergrond: Bart Nieuwkoop, Justin Bijlow, Helene van Zutphen en Bert Wijbenga tijdens de officiële aftrap van de 17e editie van de Landelijke Opschoondag. Foto: Annemieke Kok.

Om 11.00 uur sprak eerst wethouder en locoburgemeester Bert Wijbenga de aanwezigen toe: “Ik vind het fantastisch dat jullie hier allemaal aanwezig zijn en op die manier laten zien dat jullie een zwerfafvalvrij Rotterdam belangrijk vinden. Een schone, frisse wijk is niet alleen goed voor onszelf, maar ook voor onze medemens, de dieren én het groen. Laten we er daarom niet alleen vandaag, maar het hele jaar voor zorgen dat het hier in de wijk én in de stad schoon blijft.”

Daarna richtten Feyenoord-spelers Justin Bijlow en Bart Nieuwkoop zich tot de jonge deelnemers, allen gekleed in opvallende Supporter van Schoon-hesjes en voorzien van handschoenen en een vuilniszak: “Wij vinden het belangrijk dat Rotterdam schoon is en dat je gewoon kunt buitenspelen en voetballen zonder rondslingerend zwerfafval. Het is een kleine moeite om je afval weg te gooien, dus laten we er samen voor zorgen dat niet alleen het voetbalveld of het speelplein, maar onze hele omgeving schoon blijft.”

Over NederlandSchoon
Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. NederlandSchoon werkt daarom al 25 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt niet alleen meer bewustwording, maar ook gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd. Een voorbeeld van deze aanpak is Supporter van Schoon, een landelijk initiatief dat mensen verenigt en activeert om zo een grotere vuist tegen zwerfafval te maken. Ga voor meer informatie naar www.nederlandschoon.nl of www.supportervanschoon.nl