Grand Prix Assen 2020 wacht in spanning deadline van 31 maart af

Aankomende zondag 31 maart vervalt de exclusiviteit voor Circuit Zandvoort vanuit Formule One Management (FOM) voor de organisatie van een Formule 1 race in 2020. Indien Zandvoort het niet lukt om te tekenen, dan is Assen er klaar voor. Wat hen betreft kan de Formule 1 altijd op de agenda in 2020, zodat alle Nederlandse racefans Max Verstappen op eigen bodem kunnen zien rijden. In Noord-Nederland, en in Assen in het bijzonder, is in de tussentijd de Formule 1 gekte al losgebarsten. Hanneke Bruggeman, Voorzitter van Businessclub Grand Prix Assen 2020, waarin 165 ondernemers uit Noord-Nederland zijn verenigd: “In Assen zijn wij er helemaal klaar voor: het Circuit geeft aan er klaar voor te zijn, de organisator geeft aan de financiering rond te hebben en ook wij, de ondernemers in Noord-Nederland, willen graag dat in 2020 de Formule 1 naar Nederland komt, en dan het liefst naar Assen natuurlijk als het Zandvoort niet lukt.” Om de naderende deadline op een ludieke manier aan te kondigen werd er zondagavond op de toren tegenover Amsterdam Arena, het Rijksmuseum en de Zandvoort toren een aftelklok geprojecteerd met de tekst: ‘Heel Nederland wil de Formule 1 in 2020. #HupNederland, #HupAssen, #HupZandvoort!’. Voor meer informatie zie https://nlgrandprix.com/ en @grandprixassen (social media). 

Klik hier voor de video van de projectie op het Rijksmuseum
Klik hier voor de video van de projectie op de toren tegenover de Arena
Fotograaf: Ronald Speijer

Aftellen naar deadline Formule 1 in Nederland
Passanten in Amsterdam en Zandvoort keken vanavond vreemd op toen ze ineens een Formule 1 boodschap op gebouwen voorbij zagen komen met aansluitend een aftelklok. De projectie bleek een ludieke actie van 165 ondernemers, verenigd in Grand Prix Assen 2020, de snelst groeiende Businessclub van Noord Nederland. Hiermee laten zij weten dat ze graag willen dat de Formule 1 in 2020 naar Nederland komt. Het liefst in Assen, maar anders in Zandvoort. Als Nederland maar op de racekalender van 2020 staat.

Hanneke Bruggeman, Voorzitter van Businessclub Grand Prix Assen 2020: “We blijven ludieke en sportieve guerilla acties doen, heel Nederland moet weten dat Assen er klaar voor is. De komende dagen worden spannend. Houd ons in de gaten. Wij komen Zandvoort feliciteren óf we nodigen Zandvoort uit om onze gast te zijn”, aldus Bruggeman.

F1- team Renault naar TT Circuit Assen
Vorige week werd bekendgemaakt dat ze in Assen het Formule-1 team van Renault op 17 en 18 augustus 2019 naar het TT Circuit hebben gehaald, die dan een demonstratie geeft tijdens de GAMMA Racing Days. Volgende maand wordt bekendgemaakt welke coureurs naar Assen komen, maar het mag duidelijk zijn dat dit de Formule 1 gekte alleen maar aanwakkert. Assen zet vól in op de Formule 1, investeert en is er dus echt helemaal klaar voor.


Fotograaf: Ronald Speijer

Ruim 2,5 miljoen brilletjes
Grand Prix Assen 2020 heeft de afgelopen periode ruim 2,5 miljoen brilletjes verspreid met de tekst #HupNederland, #HupAssen en #HupZandvoort. Afgelopen zaterdag hebben ruim 4.300 toeschouwers de #HupAssen bril opgezet bij de basketbalwedstrijd Donar tegen Aris Leeuwarden in Groningen, waarbij #HupAssen luid door de speakers schalde en de mascottes een heuse racewedstrijd hielden in de time out. Nog tot en met 31 maart zijn de brillen te downloaden via nlgrandprix.com waar men mooie prijzen mee kan winnen.