Ook Abdelkader Benali, Annet Schaap en de uitreiking van dichtwedstrijd Kinderen & Poëzie op het vernieuwde festival

Midden in de Boekenweek voegt het Haagse (jeugd)festival Boekids nieuwe namen toe aan de line-up, waaronder Huub van der Lubbe, Janne Schra, Annet Schaap, Abdelkader Benali, Frits Spits, Jaap Robben en Sterrin Smalbrugge met de Grote Reptielenshow. De 18e editie van Boekids festival vindt plaats op 9 en 10 juni in de Nieuwe Regentes en de Weimarstraat. Ga voor tickets en meer info naar www.boekids.nl.


Janne Schra (links) deelt tijdens Boekids UP op 9 juni het podium met Huub van der Lubbe (rechts) en Frits Spits.

Boekids UP: Frits Spits op het podium met Janne Schra en Huub van der Lubbe; Abdelkader Benali in Engelstalig panel
De nieuwe festivalavond Boekids UP op 9 juni is de volwassen versie van Boekids Festival, die de werelden van Young Adult- (YA), volwassenen- en wereldliteratuur, maar ook muziek met elkaar verbindt. Abdelkader Benali, die net zijn eerste jeugdboek heeft uitgebracht, schuift aan in een panel over gelijkheid en diversiteit binnen de jeugdliteratuur met de YA-auteurs Renée Watson (USA) en Katherine Rundell (UK). Radiomaker Frits Spits komt samen met artieste Janne Schra en zanger en tekstschrijver Huub van der Lubbe naar Boekids UP in het kader van zijn boek ‘De 90 mooiste Nederlandstalige liedjes’.

De nieuwe Freek Vonk op Jeugdfestival Boekids
Sterrin Smalbrugge, die ook wel ‘de nieuwe, vrouwelijke Freek Vonk’ wordt genoemd, komt met een voorproefje van haar Reptielenshow en een boa contrictor naar Boekids op 9 en 10 juni. Daarnaast is illustrator en auteur Annet Schaap, onder andere bekend van haar illustraties voor boeken van Francine Oomen en Jacques Vriens, op het festival te zien met haar muzikale vertelvoorstelling Lampje. Eerder werd al Vier verhalen en een dag bevestigd, de voorstelling van Introdans, Spinvis en Saartje van Camp.


Sterrin Smalbrugge komt met een voorproefje van haar Grote Reptielenshow naar Boekids Festival.

Prijsuitreiking landelijke dichtwedstrijd Kinderen & Poëzie
Tijdens het Boekids Festival worden de prijzen uitgereikt van de landelijke dichtwedstrijd Kinderen & Poëzie, waarvoor duizenden kinderen tussen zes en twaalf jaar hun zelfgeschreven gedichten instuurden. Tevens wordt de bundel met de 100 winnende gedichten gepresenteerd en draagt dichter Kasper Peters voor uit zijn nieuwe bundel Vogelzwemvliegvis.

Over Boekids
Jeugdfestival Boekids is hét festival dat kinderen en (jong)volwassenen in contact brengt met literatuur. Het biedt een interactief programma vol verhalen, muziek, films, workshops, multimedia en beeldende kunst voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en hun begeleiders. Boekids UP is de volwassen versie van Boekids Festival voor iedereen die jong van geest is en verbindt de werelden van YA-, volwassenen- en wereldliteratuur met elkaar. Boekids UP vindt plaats op 9 juni; Boekids Festival op 10 juni. Hieraan voorafgaand wordt van 7 t/m 10 mei Boekids University georganiseerd, een reeks interactieve colleges voor het primair en voortgezet onderwijs. Boekids University stelt vragen, biedt antwoorden en daagt uit om actief deel te nemen. Ga voor meer informatie naar www.boekids.nl.