Stemfase voor besteding € 30.000,- gestart 

De 21 geselecteerde initiatieven om Duinoord mooier, socialer en groener te maken zijn bekend. Morgen ontvangt iedere bewoner van de wijk Duinoord een persoonlijke stemcode. Hiermee kunnen zij meebeslissen over de besteding van € 30.000,- aan plannen voor de wijk. De plannen zijn onderverdeeld in drie themacategorieën: ‘Sport, spelen en ontmoeten’, ‘Straatbeeld’ en ‘Groen en duurzaamheid’. Er zijn o.a. initiatieven ingediend om bermen en parken te voorzien van meerjarige bloemenzaden, met als doel de bijen te voorzien van voldoende voedsel. Ook zijn er plannen voor een buurtfeest op initiatief van alle leerlingen uit Duinoord en het creëren van een Tiny Forest op het schoolplein van praktijkschool De Poort. Daarnaast is er een initiatief ingediend om meer om de geschiedenis van Duinoord te ontdekken met tegelweetjes. Stemmen kan tot en met 10 juni 2019 op de website van Duinoord Begroot. Voor de volledige lijst met geselecteerde initiatieven en meer informatie over Duinoord Begroot kijk op: www.duinoordbegroot.nl 


Feestelijke kick-off Duinoord Begroot. Foto: Arnaud Roelofz 

Duinoord Begroot
Alle bewoners uit Duinoord begroten samen welke initiatieven er worden uitgevoerd. Dit gebeurt door het bedrag van € 30.000,- te verdelen over één of meerdere plannen naar keuze. Stemmen kan online met de persoonlijke stemcode. Op maandag 3 juni van 17.00 tot 20.00 uur en woensdag 5 juni van 9.00 tot 12.00 uur is het ook mogelijk om fysiek te stemmen. Bij het Trefcentrum van Bewonersoverleg Duinoord (Sweelinckplein 42) zijn medewerkers van Stadsdeel Scheveningen aanwezig die helpen met stemmen.

Feestelijke ontknoping 15 juni  
De plannen met de meeste stemmen, die samen binnen het budget van € 30.000,- passen, worden uitgevoerd. Op zaterdag 15 juni om 10.00 uur wordt op het Sweelinckplein onder het genot van chansons van ‘Tess et les Moutons’, bekend gemaakt welke plannen dit zijn. Dit is tevens de opening van Open Ateliers Duinoord. Daarna gaan de initiatiefnemers samen met de gemeente aan de slag om invulling te geven aan de winnende ideeën.