“De Nederlandse fietscultuur is een voorbeeld voor andere landen” 

Het Amerikaanse kinderfietsenmerk Strider Bikes heeft vandaag aangekondigd haar Europese hoofdkantoor in Nederland te vestigen. Strider Bikes, opgericht in 2007, heeft wereldwijd meer dan 2 miljoen ‘balance bikes’ verkocht en is al verkrijgbaar in ruim 75 landen. De populaire lichtgewicht loopfietsjes zijn vanaf juni ook in Nederland te koop. Strider Bikes is er de afgelopen jaren in geslaagd bij duizenden kinderen over de hele wereld op jonge leeftijd – al vanaf 6 maanden- het gevoel van balans, coördinatie en zelfvertrouwen te stimuleren. Ryan McFarland, eigenaar van Strider Bikes en enthousiast mountainbiker, ontwikkelde zelf het eerste prototype van de fietsjes om zijn liefde voor fietsen op een speelse manier te delen met zijn destijds tweejarige zoon. “Dat wij nu ons Europese hoofdkantoor in Nederland vestigen in een logische keuze”, aldus McFarland. “De Nederlandse fietscultuur is immers een goed voorbeeld voor andere Europese landen. Maar eerst willen wij Nederland gaan veroveren met onze balance bikes, waardoor zowel de bewegingsvrijheid van jonge kinderen als de ouders of verzorgers wordt verbeterd.” Meer informatie zie: nl.striderbikes.com.


Valentino (2,5) en de tweeling Melle en Lennon (3,5) mochten als eerste de Strider Bikes uitproberen. Foto: Ronald Speijer 

Gekozen vanwege Nederlandse fietscultuur
De keuze om het Europese hoofdkantoor in Nederland te vestigen, is volgens Ricardo Correia, Global Managing Director van Strider Sports International, Inc., geen toeval: “Nederland heeft een prachtige fietscultuur. Nederlanders houden echt van fietsen; een liefde die wij delen. Ons doel is om de mobiliteit van jonge kinderen te vergroten en hen de wereld vanaf een fiets te laten ontdekken. Hierdoor verandert ook de familiedynamiek: als kinderen zichzelf kunnen voortbewegen op loopfietsen, hoeven zij niet voortgeduwd te worden in wandelwagens of gedragen te worden. De bewegingswereld van ouders én hun kinderen wordt groter, ze kunnen vaker naar buiten én ze zijn in beweging. We kijken ernaar uit om vanuit Nederland de rest van Europa kennis te laten maken met onze Strider Bikes”.

Rock, Stride, Ride
Van rockingbase naar rider, Strider Bikes heeft voor iedere leeftijd een bijpassend model. De Strider-Baby Bundle is gemaakt voor de allerkleinsten, geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden oud. Deze Baby Bundle bestaat uit een rocking base waar het kleinste fietsmodel oppast, zodat er een ‘hobbelpaardconstructie’ ontstaat. Zodra de kleine avonturier klaar is voor om te ontdekken hoe hij zich kan voortbewegen op de balance bike, kan de fiets uit de rocking base gehaald worden en is de balance bike te gebruiken als loopfiets tot 5 jaar. Voor kinderen die toe zijn aan het echte werk, biedt Strider een 14inch pedal bike: een reguliere fiets, geschikt voor kinderen van 3 t/m 7 jaar.

Samengevat brengt Strider Bikes de volgende fietsjes op de Nederlandse markt:
- Baby Bundle Rocker met 12inch Sport (6 maanden – 5 jaar)
- Baby Bundle Rocker met 12inch Pro (6 maanden – 5 jaar)
- 12inch Classic (18 maanden tot 5 jaar)
- 12inch Sport (18 maanden tot 5 jaar)
- 12inch Pro (18 maanden tot 5 jaar)
- 14inch Sport (3 tot 7 jaar)


De Baby Bundle Rocker met 12inch Sport (6 maanden – 5 jaar).

Over Strider Sports International, Inc.
Strider creëert en inspireert toekomstige generaties fietsers door jonge kinderen vanaf 6 maanden oud hun eerste fietservaring te geven. Met de Baby Bundle voor baby’s, gepatenteerde balance bikes (loopfietsen) voor peuters, fietsen voor oudere kinderen en speciale fietsen voor kinderen met een beperking, biedt Strider een revolutionaire manier om te leren fietsen. Strider Bikes, opgericht in 2007 door entrepreneur Ryan McFarland, heeft wereldwijd al meer dan 2 miljoen balance bikes verkocht en is verkrijgbaar in meer dan 75 landen. Voor meer informatie nl.striderbikes.com