Officiële opening vindt plaats bij Sportcampus Zuiderpark

Op 23 juni vindt in Den Haag de Special Olympics Regionale Spelen plaats. Het evenement voor sporters met een verstandelijke beperking wordt voorafgegaan door een officiële opening bij de Sportcampus in het Zuiderpark. Na de ‘Parade of Athletes’, het hijsen van de vlag, het ontsteken van de vlam van de Special Olympics Regionale Spelen en het afleggen van de eed, gaan de sporters uit de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Zeeland de strijd aan. Maar liefst zeven sportonderdelen zijn vertegenwoordigd: zwemmen, paardrijden, atletiek, voetbal, bocce, beachvolleybal en MATP (Motor Activity Training Program). Deze Special Olympics Regionale Spelen worden georganiseerd door Stichting Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020 in samenwerking met Special Olympics Nederland. De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland en wordt in 2020 georganiseerd in Den Haag. Ga voor meer informatie naar www.specialolympics.nl.


Bijschrift: Atletiek is één van de zeven sportonderdelen die op 23 mei op het programma staan van de Special Olympics Regionale Spelen. Foto: Bart Weerdenburg.

“Sportplezier voor iedereen”
Sandra van Koningsbrugge, directeur Special Olympics Nationale Spelen 2020, kijkt uit naar de Special Olympics Regionale Spelen: “We vinden het fantastisch dat zoveel sporters en sportverenigingen uit Zuid-Holland, Noord-Holland en Zeeland zich hebben ingeschreven voor de Regionale Spelen in Den Haag. Het is ontzettend belangrijk dat iedereen in onze samenleving het plezier in sporten kan ontdekken en wij zijn er dan ook trots op zo’n mooi evenement in samenwerking met Special Olympics Nederland te mogen organiseren. Bovendien is het een prachtige opmaat naar de Special Olympics Nationale Spelen 2020, waar Den Haag de hosting city van is.”

Sportcampus Zuiderpark: het kloppend hart van de Regionale Spelen
De meeste wedstrijden worden gehouden in en rondom de Sportcampus in het Zuiderpark. De sportonderdelen bocce, beachvolleybal en MATP vinden plaats in de Sportcampus. Voor atletiek wordt uitgeweken naar AV Sparta en voor voetbal naar voetbalclub WIK, op loopafstand van de Sportcampus. Bij manege Berestein wordt het onderdeel Paardrijden gehouden en de zwemmers treden aan in het Hofbad. Tijdens de officiële opening zullen alle deelnemende sporters aanwezig zijn, met uitzondering van de zwemmers. Zij hebben hun eigen opening in het Hofbad.

Special Olympics Nationale Spelen 2020
De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Dankzij een uitstekend bidbook valt de eer van het organiseren van de Special Olympics Nationale Spelen 2020 Den Haag ten deel. Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2020, afgekort als SONS 2020, wordt Den Haag bezocht door ruim 2000 sporters en 750 begeleiders. Drie dagen lang worden in Sportcampus Zuiderpark, het Hofbad, Sporthal Ockenburgh en andere Haagse sportaccommodaties wedstrijden georganiseerd in maar liefst achttien takken van sport.

Over Special Olympics Nederland
De missie van Special Olympics Nederland is om gedurende het hele jaar sporttrainingen en competities te stimuleren in verschillende takken van sport voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking, zodat zij continue de kans krijgen om zich te ontwikkelen, om plezier te beleven en vriendschappen, talenten en vaardigheden te delen met familie, andere sporters en hun omgeving. Special Olympics levert niet alleen een belangrijke bijdrage aan het fysieke, mentale en sociale welbevinden van de sporter, maar levert daarnaast ook een belangrijke en onmisbare bijdrage aan een positieve beeldvorming van mensen met een verstandelijke beperking als volwaardige burgers van onze samenleving.