Hans Willink (62) heeft zaterdagochtend 25 mei de Haagse Sportpenning van de gemeente Den Haag ontvangen. Willink kreeg de Sportpenning vanwege zijn verdiensten en inzet voor de gehandicaptensport in Den Haag. Hij is voorzitter van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten en toernooidirecteur van het Vegro The Hague Disability Darts Invitational, het grootste paralympische dartstoernooi ter wereld.


Hans Willink ontving uit handen van Maartje Maarleveld, sportconsulent gemeente Den Haag, de Sportpenning. Foto: Bas van den Berk.

De Sportpenning werd uitgereikt door Maartje Maarleveld, sportconsulent gemeente Den Haag. Zij verving Wethouder Richard de Mos die wegens privéomstandigheden niet aanwezig kon zijn.

Hans Willink was zichtbaar aangedaan door het onverwachte eerbetoon: “Ik was volkomen overdonderd. Meestal verras ik mensen, maar dat ik door de gemeente Den Haag zo in het zonnetje werd gezet, met mijn gezin, familie en vrienden erbij, was geweldig. En dat iedereen het geheim heeft weten te houden, vind ik ook heel bijzonder. Gevoelsmatig is deze Sportpenning voor iedereen die ons helpt om mensen met een handicap aan het sporten te krijgen of daarbij te ondersteunen. Alle vrijwilligers die bijvoorbeeld bij het Vegro The Hague Disability Darts Invitational zijn of bij onze andere projecten. Ik voel me heel dankbaar.”

De Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten houdt zich naast het Vegro The Hague Disability Darts Invitational met veel andere activiteiten bezig. Zoals de introductie van rolstoelhandbal en het bijdragen aan de ontwikkeling van schaatshulpmiddelen. Tevens reikt de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten jaarlijks de Wouter Duinisveld Award, de Haagse sportprijs voor gehandicapten.