World Trade Center Rotterdam bereidt ondernemers voor op ‘de Nieuwe Wereldorde’

Gisteren werd in World Trade Center Rotterdam het 50-jarig bestaan van de World Trade Centers Association gevierd. Tijdens de feestelijke bijeenkomst stonden de veranderingen van internationale betrekkingen en de internationale markt centraal. Zo was er een bijzondere ontmoeting met prof. dr. Rob de Wijk, auteur van het nieuwe boek De nieuwe wereldorde (hoe China sluipenderwijs de macht overneemt)  en een interactief forum onder leiding van Wilbert Lek, manager International Trade & Investment Rotterdam Partners. Rotterdam behoort, samen met New York, New Orleans, Tokyo, Antwerpen, Londen en Amsterdam, tot de zogenaamde Founding Members die deze associatie in 1969 oprichtten. Inmiddels bestaat de WTCA uit 328 leden in meer dan 90 landen. Voor meer informatie: www.wtcrotterdam.com.


Van links naar rechts: Wilbert Lek (manager International Trade & Investment Rotterdam Partners), Gerard Vaandrager (director External Relations), Eveline Steenbergen (Managing Director WTC Rotterdam ) en prof. dr. Rob de Wijk. Foto: Gerrit Vermeulen.

De rol van China als leverancier van onderdelen voor strategische 5G telecommunicatie, haar aanwezigheid in Europese havens en de invloed van de nastreefde Zijde Route: het zijn allemaal onderwerpen waar het bedrijfsleven en de politiek in metropoolregio Rotterdam-Den Haag in toenemende mate mee te maken krijgt.

Managing Director van World Trade Center Rotterdam, Eveline Steenbergen: “Wij nemen als World Trade Center Rotterdam graag de rol van verbinder op ons. Dankzij de WTCA kunnen wij ondernemers op internationaal niveau met elkaar in contact brengen. Ook kunnen wij actief de vinger aan de pols houden op het gebied van actualiteiten en veranderingen met betrekking tot internationale handel. Deze kennis willen we zoveel mogelijk met onze huurders en partners delen. Met het internationaal kennisprogramma van vandaag, hopen wij dat de aanwezige ondernemers genoeg handvatten hebben gekregen om hun internationale ambities te realiseren of internationale handelspositie te versterken.’


Een bijzondere ontmoeting met prof. dr. Rob de Wijk, auteur van het nieuwe boek 'De nieuwe wereldorde (hoe China sluipenderwijs de macht overneemt)'. Foto: Gerrit Vermeulen.

Over World Trade Center Rotterdam
World Trade Center Rotterdam, gesitueerd in het bruisend stadscentrum van Rotterdam, is sinds 2015 in eigendom van Bouwinvest en beschikt over een totaal vloeroppervlak van 76.000 m². Het voormalige Beursgebouw is een Rijksmonument, lid van de World Trade Centers Association en biedt huisvesting aan meer dan 250 huurders. Naast de huurmogelijkheid van state of the art kantoorruimte, staat het gebouw bekend om het hoge voorzieningenniveau: zoals een congrescenter, het WTC Rotterdam Business Center (flexibele werkomgeving), Business Services, parkeergarages, Business Club, shops, diverse horeca en een Art Gallery. Binnenkort worden daar nog een hotel en een citygym aan toegevoegd. Er wordt intensief samengewerkt met diverse partners op het gebied van internationaal zakendoen en binnen het internationale netwerk van World Trade Centers. Meer informatie: www.wtcrotterdam.com.