De 61e Tong Tong Fair is zondagavond 22.00 uur met succes afgesloten. Wederom reisden ruim 80.000 bezoekers dit jaar af naar de Indische stad op het Malieveld van Den Haag. De organisatie is zeer tevreden over de opkomst, zeker gezien de ov-staking op dinsdag 28 mei en de tropische laatste dag 2 juni. De organisatie spreekt van een buitengewoon goede sfeer.


Een vol terras tijdens de Tong Tong Fair op het Malieveld: het evenement trok dit jaar weer ruim 80.000 bezoekers. Foto: Henriette Guest.

Jonge generaties onderzoeken Indisch erfgoed
Opvallend was de zichtbaarheid van de jongere generaties. Derde en vierde generaties Indische Nederlanders wisten hun weg naar de Tong Tong Fair in groten getale te vinden, met name in de weekenden. Waar de tweede generatie niet durfde te informeren naar de trauma's van de eerste generatie, die na de dekolonisatie van Nederlands-Indië naar Nederland kwam, zitten jongere generaties vol vragen. Dit werd vooral duidelijk in het themaprogramma Next Generation. Met theatervoorstellingen, modeshows en in talkshows werd de actualiteitswaarde van het Indisch erfgoed onderzocht. "Ook oudere generaties doet het enorm goed om te zien hoe enthousiast de jongeren het Indische omhelzen en verder ontwikkelen.We zijn als team al tijdens deze editie begonnen aan de vernieuwingen en aanvullingen voor volgend jaar," aldus directeur Siem Boon.


Nils (11), Eveanna (10) en Robin (9) geven een demonstratie in het Kooktheater hoe je spekkoekies maakt. © Arenda Oomen.


Blije bezoekers in de Eetwijk. © Arenda Oomen.