O.a. Rintje Ritsma, Esmee Visser en Sandra Ysbrandy zetten zich in voor initiatief ‘1.000 handjes in het deeg’
Hilton Amsterdam Airport Schiphol werd gisteren omgetoverd tot de grootste pop-up desembakkerij van de wereld om geld in te zamelen voor Stichting Against Cancer, op initiatief van Desemenzo. Honderden broodliefhebbers kwamen bij elkaar voor de workshop Desembrood bakken en haalde bij elkaar ruim € 14.235,- op. Ook Nederlands langebaanschaatsster Esmee Visser, voormalig langebaanschaatser Rintje Ritsma, Nederlands televisiekok Sandra Ysbrandy en winnaar van Heel Holland Bakt Rutger van den Broek gingen met hun handen in het deeg. Met de opbrengst organiseert Against Cancer jaarlijks een aantal grote evenementen en voor gezinnen, waarvan het kind is getroffen door kanker, om ze te trakteren op een onvergetelijke dag. Ook worden er vakantiereizen georganiseerd voor gezinnen met een ziek kind. De opbrengst van deze dag wordt hiervoor gebruikt. Voor meer informatie zie:1000handjesinhetdeeg.nl
Bijna € 15.000,- opgehaald met wereldrecordpoging Desembrood bakken. V.l.n.r: Maarten Wessels, Patrick Boxem, Edwin Klaasen en Esmee Visser. Foto: Gert Piket
Ondanks dat het wereldrecord niet is gevestigd, kijkt Edwin Klaasen (eigenaar Desemenzo) terug op een geslaagde dag: “Ik vind het super om te zien dat zoveel mensen zich hebben ingezet voor ‘1.000 handjes in het deeg’. Het was een leuke, energieke en volledig verzorgde middag met veel mengen en kneden. Deelnemers leerden o.a. hoe je zelf desembrood kunt maken, wat het verschil is tussen desembrood en gistbrood en hoe je desemstarters maakt. We hebben mensen blij gemaakt met brood en hebben respect voor het brood herwonnen. En per slot van rekening was dit uiteindelijk wel de grootste pop-up bakkerij van Nederland ooit. Ik ben trots dat we met dit initiatief een mooi bedrag hebben opgehaald voor Against Cancer. Against Cancer kan hiervoor 170 vakantiedagen organiseren. Fantastisch dat zoveel zieke kinderen voor een dag hun ziekte even kunnen vergeten.”
Handen in het deeg voor Stichting Against Cancer. Foto: Gert Piket
Over Desemenzo
Het is onze missie om respect voor brood te herwinnen. We gaan niet mee in hypes en trends maar we willen wel blijven vernieuwen en mensen blij maken met brood. Samenwerken vinden we daarbij heel belangrijk. Elk brood wat we maken begint bij onze eigen desemcultuur, een mengsel van meel en water. Door dit mengsel te laten fermenteren ontstaan melk- en azijnzuren. Dit zorgt voor een natuurlijke rijzing van het brood. Door de lange rijstijd worden vitaminen en mineralen beter opgenomen en ontstaat een voedzaam brood met veel geur en smaak.
Over AgainstCancer
Jaarlijks organiseert Against Cancer om haar missie te verwezenlijken een aantal grote evenementen met “zieke” gezinnen. Voor het hele gezin omdat broertjes, zusjes en ouders allemaal enorm zwaar getroffen worden door deze ingrijpende ziekte. Met deze evenementen bezorgen wij de gezinnen een onvergetelijke dag. Alle ellende kan voor een dag worden vergeten. Vaak met gezinnen die allemaal hetzelfde doormaken. De gezinnen hoeven elkaar niets te vertellen van wat ze meemaken, want ze snappen het allemaal en weten allemaal precies hoe het voelt.