Stoere ‘balance bikes’ vanaf vandaag in Nederland verkrijgbaar 

Vandaag, op Nationale Buitenspeeldag, kondigt de Amerikaanse loopfietsjesfabrikant Strider Bikes aan dat de populaire balance bikes uit de Verenigde Staten vanaf nu ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Vorige maand kwam al naar buiten dat het bedrijf het Europese hoofdkantoor in Nederland vestigt. Strider Bikes, opgericht in 2007, heeft wereldwijd meer dan 2 miljoen balance bikes verkocht en is verkrijgbaar in ruim 75 landen. Met de introductie van de ergonomisch geteste loopfietsjes in Nederland, wil eigenaar Ryan McFarland en zijn team jonge kinderen de mogelijkheid bieden op zeer jonge leeftijd coördinatievermogen en balans aan te leren en daarmee aan te moedigen meer buiten te gaan spelen. Met de Baby Bundle, een combinatie van een Strider Bike loopfietsje op een ‘rocking base’, kunnen zelfs baby’s vanaf 6 maanden hun eerste ‘fietservaring’ opdoen. “Nederland heeft een prachtige fietscultuur, hetgeen één van de redenen is dat wij ons Europese hoofdkantoor hier gevestigd hebben. Uit recent onderzoek blijkt echter dat ook in Nederland steeds minder kinderen buitenspelen en dat zelfs 15% van de kinderen nooit buiten speelt. Wij hopen met onze stoere Strider Bikes al kinderen vanaf 6 maanden actief buiten te laten spelen”, aldus CEO Ryan McFarland. Benieuwd hoe baby's de Baby Bundle 'rocken'? Klik hier voor de video. Voor meer informatie: www.strider-bikes.nl 


Met de Baby Bundle, een combinatie van een Strider Bike loopfietsje op een ‘rocking base’, kunnen zelfs baby’s vanaf 6 maanden hun eerste ‘fietservaring’ opdoen. Foto: Strider Bikes.

Vergroting bewegingswereld gezin
“Nederlanders houden echt van fietsen; een liefde die wij delen”, benadrukt Ricardo Correia, Global Managing Director van Strider Europe BV. nogmaals. “Ons doel is om de mobiliteit van jonge kinderen te vergroten en hen de wereld vanaf een fiets te laten ontdekken. Hierdoor verandert ook de familiedynamiek: als kinderen zichzelf kunnen voortbewegen op loopfietsen, hoeven zij niet voortgeduwd te worden in wandelwagens of gedragen te worden. De bewegingswereld van ouders én hun kinderen wordt groter, ze kunnen vaker naar buiten én ze zijn in beweging”. 

Adventure Zone
Strider Bikes gaat de komende maanden op regelmatige basis buitenspeelactiviteiten organiseren, zoals Adventure Zones, waarbij kinderen van 2 tot en met 4 jaar op avontuurlijke locaties de loopfietsjes kunnen testen. Geïnteresseerde scholen, BSO’s en/of buurthuizen kunnen bij Strider Bikes aangeven interesse te hebben in een dergelijke (gratis) buitenspeelactiviteit via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


De populaire balance bikes uit de Verenigde Staten zijn vanaf nu ook in Nederland verkrijgbaar. Foto: Ronald Speijer. 

Over Strider Sports International, Inc.
Strider creëert en inspireert toekomstige generaties fietsers door jonge kinderen vanaf 6 maanden oud hun eerste fietservaring te geven. Met de Baby Bundle voor baby’s, gepatenteerde balance bikes (loopfietsen) voor peuters, fietsen voor oudere kinderen en speciale fietsen voor kinderen met een beperking, biedt Strider een revolutionaire manier om te leren fietsen. Strider Bikes, opgericht in 2007 door entrepreneur Ryan McFarland, heeft wereldwijd al meer dan 2 miljoen balance bikes verkocht en is verkrijgbaar in meer dan 75 landen. Voor meer informatie nl.striderbikes.com