Drentse peuters maken kans op eerste Europese Strider-ambassadeurschap: “De provincie Drenthe straalt sportiviteit uit”

Het Amerikaanse loopfietsjesmerk Strider Bikes, dat in juni jongstleden het Europese hoofdkwartier in Nederland vestigde, gaat de komende tijd op zoek naar kinderen tussen 1,5 en 4 jaar oud die willen leren fietsen. Ouders kunnen hun kind tot en met woensdag 25 september opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uit de inzendingen worden twee Drentse ambassadeurs gekozen. Zij krijgen allebei een gratis loopfietsje en worden van persoonlijke fietstips voorzien om met zelfvertrouwen te leren fietsen. Ook mogen ze automatisch meedoen aan de allereerste nationale Strider Cup die in 2020 wordt gehouden. Strider Bikes creëert en inspireert toekomstige generaties fietsers door jonge kinderen vanaf 6 maanden oud hun eerste fietservaring te geven. Ga voor meer informatie over Strider Bikes naar www.strider-bikes.nl“De provincie Drenthe straalt sportiviteit uit”
“Ons doel is om de mobiliteit van jonge kinderen te vergroten en hen uit te dagen de wereld vanaf een fiets te ontdekken”, aldus Ryan McFarland. “Nederland heeft een prachtige fietscultuur en is een voorbeeld voor andere landen op het gebied van fietseducatie. We zijn er daarom erg trots op dat we dit eerste Europese Strider-ambassadeurschap in Nederland mogen introduceren nu de scholen weer begonnen zijn en meer families op de fiets richting school gaan. Dat we voor een kickstart in Drenthe hebben gekozen, is vanwege het sportieve karakter dat de provincie uitstraalt. Assen is deze maand één van de hosting city’s van de Nationale Sportweek én eind september vindt op het TT circuit Assen ook nog eens Motorcross of Nations plaats, hét wereldkampioenschap motorcross voor landenteams. Misschien is één van onze ambassadeurs wel de motorcross-professional van de toekomst.”

Praktische informatie:
Peuters die in aanmerking komen voor het Strider-ambassadeurschap, zijn tussen de 1,5 jaar en 4 jaar oud. Van de ouders van Strider-ambassadeurs wordt gevraagd één keer per maand een korte video te delen met betrekking tot de voortgang van het fietsproces. Deze video gebruikt Strider Bikes Nederland om andere ouders en kids ook te inspireren op de sociale media. Meedoen is mogelijk door bovenstaande informatie te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vóór woensdag 25 september. Op donderdag 26 september worden de winnaars gekozen. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Strider Bikes: www.facebook.com/StriderBikesNL.

Over Strider Sports International, Inc.
Strider Bikes creëert en inspireert toekomstige generaties fietsers door jonge kinderen vanaf 6 maanden oud hun eerste fietservaring te geven. Met de babybundel voor baby’s, gepatenteerde balance bikes (loopfietsen) voor peuters en kleuters en speciale fietsen voor kinderen met een beperking, heeft Strider Bikes een revolutionaire manier ontwikkeld om te leren fietsen. Uitgangspunt is het verkrijgen van (vertrouwen in) de eigen balans, waardoor kinderen al op jongere leeftijd met plezier leren fietsen. Strider Bikes, opgericht in 2007 door entrepreneur en fietsende vader Ryan McFarland, heeft wereldwijd al meer dan 2 miljoen fietsen verkocht en is verkrijgbaar in meer dan 75 landen. Voor meer informatie www.strider-bikes.nl