Femke Koopmans uit Assen en Dáin Speksnijder uit Beilen zijn de eerste twee Europese ambassadeurs van het Amerikaanse loopfietsjesmerk Strider Bikes. Vandaag werden de peuters thuis persoonlijk verrast met een nieuwe loopfiets, waarmee zij de eerste stappen kunnen zetten om te leren fietsen. Het Amerikaanse loopfietsjesmerk Strider Bikes, dat in juni jongstleden het Europese hoofdkwartier in Nederland vestigde, ging deze maand voor het eerst op zoek naar Strider-ambassadeurs tussen 1,5 en 4 jaar die willen leren fietsen. Deze terugkerende maandelijkse zoektocht werd gestart in de provincie Drenthe. Tientallen ouders gaven hun kinderen op voor het ambassadeursprogramma, waarbij de winnaars een gratis Strider-loopfiets en persoonlijke fietstips krijgen. Bovendien mogen ze automatisch meedoen aan de allereerste nationale Strider Cup die in 2020 wordt gehouden. Ga voor meer informatie over Strider Bikes naar www.strider-bikes.nl.


Dáin Speksnijder en zijn moeder Linda uit Beilen. Foto: Strider Bikes.

Dáins moeder Linda is enthousiast: “Dáin zit echt aan het beginproces van het leren fietsen, maar vindt het heel leuk. Zo gaaf dat hij als ambassadeur nu een stoere Strider-loopfiets heeft en we hem balans en zelfvertrouwen kunnen aanleren dankzij persoonlijke tips. We hopen dat hij een inspiratie mag zijn voor veel andere kinderen.”  


Strider-ambassadeur Femke met haar vader Siebe. Foto: Strider Bikes

Femke’s ouders Sonja en Siebe kijken ernaar uit om straks met hun dochter de mooie fietsroutes in de omgeving te ontdekken: “We willen graag met het gezin volop genieten van de prachtige natuur en heerlijk met elkaar fietsen. Een loopfiets van Strider Bikes biedt Femke een basis om straks zelf te fietsen; de juiste investering voor gezellige en ontspannen fietstochten door onze mooie omgeving.” 

Over Strider Sports International, Inc. 
Strider creëert en inspireert toekomstige generaties fietsers door jonge kinderen vanaf 6 maanden oud hun eerste fietservaring te geven. Met de babybundel voor baby’s, gepatenteerde balance bikes (loopfietsen) voor peuters en kleuters en speciale fietsen voor kinderen met een beperking, heeft Strider Bikes een revolutionaire manier ontwikkeld om te leren fietsen. Uitgangspunt is het verkrijgen van (vertrouwen in) de eigen balans, waardoor kinderen al op jongere leeftijd met plezier leren fietsen. Strider Bikes, opgericht in 2007 door entrepreneur en fietsende vader Ryan McFarland, heeft wereldwijd al meer dan 2 miljoen fietsen verkocht en is verkrijgbaar in meer dan 75 landen. Voor meer informatie www.strider-bikes.nl