Het Amerikaanse loopfietsjesmerk Strider Bikes, dat in juni jongstleden het Europese hoofdkwartier in Nederland vestigde, gaat de komende tijd op zoek naar kinderen tussen 1,5 en 4 jaar oud die willen leren fietsen. Deze maand zoekt Strider Bikes naar ambassadeurs in de provincie Noord-Brabant. Ouders kunnen hun kind tot en met woensdag 23 oktober opgeven om Strider-ambassadeur te worden. De twee winnaars krijgen allebei een gratis loopfietsje en worden van persoonlijke fietstips voorzien. Ook mogen ze automatisch meedoen aan de allereerste nationale Strider Cup die in 2020 wordt gehouden. Strider Bikes creëert en inspireert toekomstige generaties fietsers door jonge kinderen vanaf 6 maanden oud hun eerste fietservaring te geven. Ga voor meer informatie over het Strider-ambassadeurschap en aanmelding naar www.strider-bikes.nl/strider-ambassadeurschap.

Strider Bikes zoekt Strider ambassadeur Noord Brabant c Richard Mulder

De wereld vanaf een fiets ontdekken

“Ons doel is om de mobiliteit van jonge kinderen te vergroten en hen uit te dagen de wereld vanaf een fiets te ontdekken”, aldus Ryan McFarland. “Nederland heeft een prachtige fietscultuur en is een voorbeeld voor andere landen op het gebied van fietseducatie. We zijn er daarom erg trots op dat we dit eerste Europese Strider-ambassadeurschap in Nederland mogen introduceren." In september werd de zoektocht naar Strider-ambassadeurs gestart in Drenthe; nu is Noord-Brabant aan de beurt.

Voortgang fietsproces volgen

Meedoen is mogelijk tot woensdag 23 oktober. De week erop worden de winnaars thuis verrast. Peuters die in aanmerking komen voor het Strider-ambassadeurschap zijn tussen de 1,5 jaar en 4 jaar oud. Van de ouders van Strider-ambassadeurs wordt gevraagd één keer per maand een korte video of foto te delen met betrekking tot de voortgang van het fietsproces. Dit beeldmateriaal gebruikt Strider Bikes Nederland om andere ouders en kinderen ook te inspireren op de sociale media. Meer informatie en aanmelding: www.strider-bikes.nl/strider-ambassadeurschap.

Over Strider Sports International, Inc.

Strider Bikes creëert en inspireert toekomstige generaties fietsers door jonge kinderen vanaf 6 maanden oud hun eerste fietservaring te geven. Met de babybundel voor baby’s, gepatenteerde balance bikes (loopfietsen) voor peuters en kleuters en speciale fietsen voor kinderen met een beperking, heeft Strider Bikes een revolutionaire manier ontwikkeld om te leren fietsen. Uitgangspunt is het verkrijgen van (vertrouwen in) de eigen balans, waardoor kinderen al op jongere leeftijd met plezier leren fietsen. Strider Bikes, opgericht in 2007 door entrepreneur en fietsende vader Ryan McFarland, heeft wereldwijd al meer dan 2 miljoen fietsen verkocht en is verkrijgbaar in meer dan 75 landen. Voor meer informatie www.strider-bikes.nl