Het Arbeidsmarktplatform PO lanceert op ludieke wijze campagne 'Je bent er voor de klas'

Vandaag keken bezoekers van winkelcentrum Hoog Catharijne vreemd op toen zij bekende YouTuber en eSporter Koen Weijland voor een pop-up klaslokaal zagen staan. Het blijkt om een ludieke actie te gaan van het Arbeidsmarktplatform PO die hiermee de start markeert van een nieuwe imagocampagne om jongeren te enthousiasmeren voor een carrière voor de klas. Basisscholen staan immers te springen om meer leraren. Als onderdeel van de campagne is de website www.voordeklasermee.nl gelanceerd, waar jongeren meer informatie krijgen over het leraarschap en het loopbaanperspectief. 

YouTuber en eSporter Koen Weijland voor de klas in pop up klaslokaal in Hoog Catharijne 1 c Patrick Visser
Foto: YouTuber en eSporter Koen Weijland verrast voor de klas in pop-up klaslokaal in Hoog Catharijne ©Patrick Visser

Campagne 'Je bent er voor de klas'

Nederland staat te springen om nieuwe leraren; er is immers volop werk in het onderwijs. Reden genoeg voor het Arbeidsmarktplatform PO om de campagne 'Je bent er voor de klas' te lanceren die het imago van het beroep van leraar een flinke lift moet gaan geven. De campagne ging vandaag op een ludieke manier van start in Hoog Catharijne. Speciaal voor de gelegenheid werd een pop-up klaslokaal gebouwd midden in het winkelcentrum. YouTuber Koen Weijlands mocht hier als verrassing zelf ervaren hoe het is om voor de klas te staan. De leerlingen van groep 7 van de Gertrudischool in Utrecht waren onder de indruk van de computerles. Koen was positief over zijn eerste leservaring: "Dit is echt super leuk om te doen. De kinderen zijn nieuwsgierig en het is mooi om op deze manier een positieve impact te maken op een jongere generatie.". Al eerder werden rapper Mr. Polska en voormalig GTST actrice Stijn Fransen op deze wijze verrast met het 'on the spot' lesgeven. Filmpjes hiervan zijn te zien op de website www.voordeklasermee.nl

Onderdeel van de campagne is een speciale website die vandaag live is gegaan. Op de website www.voordeklasermee.nl kunnen jongeren vragen stellen aan chatbot Jip over het leraarschap: Hoe word je bijvoorbeeld leraar? Hoe groot is de baanzekerheid in het onderwijs? En wat is je loopbaanperspectief als leraar? 

Over het Arbeidsmarktplatform PO

Het Arbeidsmarktplatform PO is het platform van de werkgeversorganisatie (PO-Raad) en de werknemersorganisaties: Algemene Onderwijsbond (AOb), Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS), CNV Onderwijs en de Federatie van Onderwijsvakorganisaties (FvOv). Als expertisecentrum op het gebied van de arbeidsmarkt in het primair onderwijs worden projecten en onderzoeken gedaan naar knelpunten op de arbeidsmarkt van het primair onderwijs, zoals (regionale) arbeidsmarktanalyses, ervaringen van zij-instroom trajecten en innovatieve pilots waarin regionaal wordt samengewerkt om het lerarentekort aan te pakken.