Groots ondernemersevenement in het teken van starten, groeien en doorgroeien

Ruim 600 ondernemers uit de regio kwamen vandaag bijeen tijdens Den Haag Onderneemt! 2019. Het geslaagde evenement werd geopend door een sprekersgezelschap bestaande uit dagvoorzitter Pauline de Wilde, wethouder Economie Saskia Bruines en keynote speakers Jasper Langbroek en Jeroen van Ditmarsch van het succesvolle Kompaan. Tijdens het evenement werden ruim 18 break-out sessies gegeven over verschillende thema’s, zoals online marketing, bedrijfsovername, alternatieve financiering en coaching. Maar ook cyberweerbaarheid, internationaal ondernemen en verduurzamen, stond op de agenda. Op de netwerkmarkt ontstond een kruisbestuiving aan zakelijke kennis onder de 24 Haagse ondernemersverenigingen, businessclubs en netwerkinstanties en Haagse ondernemers. Het event is onderdeel van de Haagse Ondernemersagenda waarin de gemeente Den Haag haar dienstverlening versterkt voor het lokale Mkb. Meer informatie is te vinden op www.denhaag.nl/ondernemen

Ruim 600 ondernemers geinspireerd tijdens succesvolle 4e editie

Ruim 600 ondernemers geïnspireerd tijdens succesvolle 4e editie Den Haag Onderneemt! 2019 © Arnaud Roelofsz

Den Haag onderneemt

Wethouder Economie Saskia Bruines blikt terug op een geslaagde dag: “Het is mooi om zoveel Haagse ondernemers te ontmoeten op deze dag. Het mkb is een van de pijlers van de economische visie van het Haagse college. De komende jaren hopen we met de invulling van de Haagse Ondernemersagenda de dienstverlening aan ondernemers nog beter te maken. We zetten daarbij in op urgente kwesties zoals het vinden van goed personeel, mogelijkheden voor financiering, slimmer inzetten van ICT, internet en sociale media. Zodat ondernemers in en aan hun zaak kunnen werken. Zo werken we samen aan onze ambitie om de meest ondernemersvriendelijke stad van Nederland te worden.”

Wethouder Saskia Bruines en bedrijfscontactfunctionaris Menno Ro

Wethouder Economie Saskia Bruines en nieuwe bedrijfscontactfunctionaris Den Haag Zuidwest Menno Roos © Arnaud Roelofsz

Bedrijfscontactfunctionaris Den Haag Zuidwest

Tijdens het event werd Menno Roos, de nieuwe bedrijfscontactfunctionaris voor Den Haag Zuidwest, geïntroduceerd aan de ondernemers uit de regio. Dit gebied kenmerkt zich door het bruisende kleinbedrijf en handelsgeest. Ondernemerschap vormt hier een belangrijke motor voor economische groei en draagt sterk bij aan de leefbaarheid in de wijken Bouwlust, Vrederust, Morgenstond en Moerwijk. De bedrijfscontactfunctionaris gaat de komende tijd in beeld brengen wat de behoeften van ondernemers in Den Haag Zuidwest zijn, welke knelpunten zij bij het ondernemen ondervinden en wat zij nodig hebben om te kunnen ondernemen en te groeien. Zo nodig koppelt hij ondernemers aan de juiste ambtenaren binnen de gemeente Den Haag. De bedrijfscontactfunctionaris is er voor bedrijven tot 100 werknemers: van aannemer tot zorgverlener, van starter tot doorgroeier, van familiezaak tot zzp’er. De bedrijfscontactfunctionaris is te bereiken op dinsdag, woensdag en donderdag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Met de aanstelling van de bedrijfscontactfunctionaris Den Haag Zuidwest versterken we de dienstverlening van het Ondernemersportaal. Het Ondernemersportaal verhuist per 1 januari 2020 naar het stadhuis aan het Spui 70 in Den Haag.