Benthe Koedood (2) uit Middelburg is de eerste Zeeuwse ambassadeur van het Amerikaanse loopfietsjesmerk Strider Bikes geworden. Vandaag werd de peuter verrast met een nieuwe loopfiets, waarmee ze de eerste stappen kan zetten om te leren fietsen. Ook krijgt ze persoonlijke fietstips en mag ze dit jaar meedoen aan de allereerste nationale Strider Cup. De andere Zeeuwse ambassadeur is de eveneens 2-jarige Evy Troy uit Oostkapelle.

Benthe Koedood 2 wordt Strider ambassadeurDe 2-jarige Benthe Koedood werd verrast met een nieuwe fiets. Foto: mama Caroline Klaver.

Rennen en vliegen
"Benthe is ontzettend enthousiast! Ze vliegt meteen weg op de fiets, benen in de lucht. Al sinds dat ze kan lopen, is Benthe heel ondernemend. Ze heeft een oudere broer van vijf jaar en zou het liefst alles kunnen wat hij ook kan. Het zijn beide echte buitenkinderen en we zijn met regelmaat op het strand of in het bos te vinden. Geweldig voor Benthe dat ze nu haar eigen fiets heeft waarmee ze kan rennen en vliegen op alle verschillende terreinen", aldus moeder Caroline Klaver.

Ambassadeursprogramma
Het Amerikaanse loopfietsjesmerk Strider Bikes, dat in juni jongstleden het Europese hoofdkwartier in Nederland vestigde, gaat deze maanden op zoek naar Strider-ambassadeurs tussen 1,5 en 4 jaar die willen leren fietsen. De terugkerende maandelijkse zoektocht werd gestart in de provincies Drenthe, Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht. Deze maand gaven tientallen ouders uit Zeeland hun kinderen op voor het ambassadeursprogramma, waarbij de twee winnaars een gratis loopfiets en persoonlijke fietstips krijgen. Bovendien mogen ze automatisch meedoen aan de allereerste nationale Strider Cup die dit jaar wordt gehouden.

Over Strider Sports International, Inc. 
Strider creëert en inspireert toekomstige generaties fietsers door jonge kinderen vanaf 6 maanden oud hun eerste fietservaring te geven. Met de schommelfiets voor baby’s, gepatenteerde balance bikes (loopfietsen) voor peuters en kleuters en speciale fietsen voor kinderen met een beperking, heeft Strider Bikes een revolutionaire manier ontwikkeld om te leren fietsen. Uitgangspunt is het verkrijgen van (vertrouwen in) de eigen balans, waardoor kinderen al op jongere leeftijd met plezier leren fietsen. Strider Bikes, opgericht in 2007 door entrepreneur en fietsende vader Ryan McFarland, heeft wereldwijd al meer dan 2 miljoen fietsen verkocht en is verkrijgbaar in meer dan 75 landen. Voor meer informatie www.strider-bikes.nl.